el conveni entre Ajuntament i Tots Units impulsa l’atenció a 700 persones en risc d’exclusió

Un total de 161 persones han aconseguit ocupació en 2017 gràcies a l’ajuda de la Fundació Tots Units, amb la qual col·labora l’Ajuntament a través de la Regidoria d’Economia. Així ho han anunciat l’edil responsable de l’àrea, Xavier Ochando, i els responsables de l’entitat, el president, Enric Reverter, i la gerent, Charo Castelló, que han presentat la memòria anual de l’entitat social i de l’empresa d’inserció que treballa en el sector de la recuperació de residus urbans Reciplana.

“Gràcies al conveni de 54.000 euros que mantenim amb l’entitat, Tots Units pot realitzar una gran tasca en l’àmbit de la integració de les persones en risc d’exclusió social, però també en matèria de protecció del medi ambient”, explica Ochando, qui a més destaca la col·laboració a nivell municipal, de la mà de Serveis Socials i de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic.

En total s’ha atès a 687 persones a través de diversos programes que impulsa l’entitat. D’aquests usuaris, 298 han sigut altes noves, és a dir, que acudeixen per primera vegada a Tots Units en 2017 perquè se’ls oriente en matèria d’inserció sociolaboral.

“Les nostres línies de treball es basen en l’acolliment i orientació, així com en la formació ocupacional per a dotar de competències les persones i en l’acompanyament i intermediació en l’accés al mercat laboral”, explica Reverter, al mateix temps que destaca l’increment en accions formatives, que inclouen una formació “dinàmica i actual”.

En l’àmbit de la formació, al llarg de l’any han participat 175 persones, que s’han beneficiat de les 4.983 hores impartides. “Un total de 106 usuaris han accedit a pràctiques no laborals en empreses de Vila-real i de la província”, assegura Castelló, “i d’ells, 63 han trobat una ocupació, inserint-se en el mercat laboral actiu”.

Així mateix, en l’àmbit formatiu, s’han expedit 133 carnets professionals. “La formació és molt diversa i en moltes especialitats i molts participants s’han format com a auxiliar de comerç, d’hostaleria i restauració, de magatzem i han pogut obtenir carnets com els de manipulador d’aliments, cítrics, de conductor de carretons elevadors i altres títols que els ajuden a la seua reinserció”, apunta.

Quant a la intermediació laboral, el servei ha atès 215 participants i s’han formalitzat 98 contractes. “Es tracta de persones ja preparades que acaben treballant en alguna empresa i, tot i que segueix sent una xifra xicoteta, al cap i a la fi són 98 famílies que han trobat un alleujament i una motivació per a seguir endavant”, indica la gerent.

En la mateixa línia, apunta que han sigut sis les persones que han realitzat treballs en benefici de la comunitat, “gràcies a l’acord amb el Ministeri de Justícia, que ha permès que presten 524 hores de servei i que es convertisquen en candidats a passar pels nostres itineraris per a trobar un futur millor”.

D’altra banda, els representants han fet balanç sobre l’empresa Reciplana Recuperacions, que ha permès donar una oportunitat a 17 persones. En 2017 s’han arreplegat 117.000 quilos de tèxtil en els 17 contenidors distribuïts per la ciutat, que se sumen als 5.300 quilos de paper i cartó, en 17 punts en centres municipals, i 646 de piles en 37 espais com a col·legis i edificis públics.

“És un orgull comptar amb una entitat que a més d’ajudar persones que realment ho estan passant malament també s’encarreguen de complir amb el medi ambient”, afirma Ochando, que assenyala la voluntat de l’Ajuntament de Vila-real de seguir contribuint perquè “entre tots puguem seguir lluitant contra la desocupació, generant economia i ajudant al fet que ningú es quede pel camí”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *