Vila-real treballa amb entitats socials per a constituir el primer Pacte local per l’ocupació de persones amb capacitats diferents

L’Ajuntament de Vila-real està treballant per a constituir un Pacte local per l’ocupació de les persones amb capacitats diferents, de la mà de diverses entitats que actuen en l’àmbit de la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat en la ciutat.

Així ho ha anunciat el regidor d’Economia, Xavier Ochando, qui explica que des del passat mes de març l’àrea que dirigeix treballa amb associacions locals de l’àmbit, agrupades en la Mesa per a la inserció laboral de persones amb capacitats diferents.

“Aquesta iniciativa compta amb dos vessants: una part tracta la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de les empreses i una altra ho fa sobre els programes d’inserció sociolaboral”, explica, “són dos ens que treballen de manera paral·lela, que es convoquen dues vegades al mes, però que pretenen obtenir fruits conjunts en benefici de les persones amb capacitats diferents de la nostra ciutat”, manifesta l’edil.

En aquest sentit, Ochando recorda que el passat dia 16 la ciutat va rebre el tràiler d’Inserta Empleo (de la Fundació ONCE), que va comptar amb el suport de la Regidoria d’Economia i de la Generalitat, a través de la Conselleria d’Economia. “Aprofitant la visita del director regional d’Inserta Empleo, Vicente Micó, i del director territorial d’Economia Sostenible, José Vicente Andrés, vam convocar totes les entitats amb les quals treballem habitualment per a celebrar una nova sessió de la Mesa de treball i exposar els avanços que hem aconseguit fins al moment”, assenyala l’edil.

Així, tal com apunta, “estem avançant en accions que impliquen empreses locals en l’àmbit de l’RSC més enllà dels beneficis fiscals perquè entenguen la necessitat d’aconseguir una integració efectiva”. “L’objectiu és que, a través de recursos propis de l’Administració i d’entitats col·laboradores, puguem crear un pla propi que es dirigirà per primera vegada exclusivament a persones amb capacitats diferents”, indica.

En aquests moments s’està realitzant una prospecció entre els usuaris de les associacions implicades per a conèixer els perfils exactes de totes les persones amb discapacitat que formen part de les mateixes per a crear un programa de formació i ocupació que s’adapte de la millor forma possible a les seues necessitats, així com en la preparació d’accions amb empreses locals per a traspassar les fronteres de l’administració local, fomentar la responsabilitat social corporativa i aconseguir una integració laborar efectiva d’aquest col·lectiu.

“La reunió amb la Fundació ONCE i la Generalitat va servir perquè els explicàrem el treball que ja tenim avançat i què volem fer i tots dos representants van veure que es tracta d’una acció pionera, que no es realitza en cap altre lloc i que requereix de molta implicació, alguna cosa que, afortunadament, estem aconseguint”, explica Ochando.

Per aquest motiu, s’està valorant la possibilitat de convertir aquesta Mesa en un Pacte local. “Des de la Fundació ONCE s’han oferit per a col·laborar amb accions formatives i des de la Direcció territorial d’Economia Sostenible per a facilitar la creació d’aquest ens que podria aconseguir el nivell autonòmic”, assegura. En aquest sentit, destaca que “és una iniciativa pionera i nova en la qual també volem aconseguir la implicació del Pacte de la Ceràmica, on volem presentar la proposta com una acció experimental perquè s’integre”.

Entre les entitats participants en l’actual Mesa es troben Tots Units, Fundació Caixa Rural i Efecte Vila-real, AANTEA, Cambra de Comerç, Acudim, Fundació Manantial, Creu Roja, CEE la Panderola i Globalis.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *