Vila-real incorpora a plantilla 53 menors de 30 anys durant 12 mesos a través del programa Avalem Joves+

L’Ajuntament de Vila-real ha incorporat els 53 joves menors de 30 anys que treballaran durant tot un any en l’Administració local gràcies al programa Avalem Joves+ de la Generalitat, que ha suposat la inversió d’1,2 milions d’euros, que se suma a l’aportació municipal d’uns 200.000 euros.

El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, acompanyat per l’alcalde i altres edils de l’equip de govern, han donat la benvinguda als beneficiaris dels programes EMPUJU i EMCUJU, que s’incorporaran als diferents departaments municipals per a treballar en l’estratègia de ciutat.

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit la sessió, en la qual Ochando ha destacat que “aquesta serà la primera oportunitat laboral per a molts joves amb i sense titulació i amb diferents perfils” i ha recordat la gran acollida que van tenir tant la primera edició com la sessió informativa d’aquesta segona convocatòria, amb uns 300 assistents a la sala d’actes de l’antiga Cambra Agrària.

“Aquest programa és hereu del pioner Vilabeca, creat per aquest equip de govern a Vila-real en 2012, que va obrir el camí perquè la Generalitat elaborara aquestes ajudes que ara arriben a tota la Comunitat Valenciana”, explica.

La gran majoria de departaments municipals incorporaran algun operari del programa, destacant les 18 persones que se sumaran a l’àrea de Serveis Públics, amb perfils destinats a treballar en tasques de jardineria, obres o microinformàtica, juntament amb integradors socials, dissenyadors, psicòlegs o enginyers industrials, advocats i arquitectes que arribaran per a reforçar regidories com la de Territori, entre d’altres.

“Tots, tant els qui tinguen contracte laboral com de formació, estaran un any i tindran un sou pràcticament com qualsevol treballador de la casa”, afirma Ochando, qui recorda que l’objectiu de l’Ajuntament “sempre ha sigut lluitar contra l’atur, passant de 6.200 aturats a 3.790 en l’actualitat”. A més, apunta a la necessitat d’oferir oportunitats als joves, amb i sense formació, amb accions encaminades a millorar l’ocupabilitat i les competències en sectors on hi ha demanda de contractacions i destaca que “a diferència d’altres municipis, a Vila-real seleccionem únicament veïns de la ciutat”. A més, assenyala que “gràcies a tot el treball que realitzem i al suport de la Generalitat, les ajudes no passen de llarg i repercuteixen directament en els ciutadans, convertint a Vila-real una de les ciutats de més de 40.000 habitants amb menys atur de tota la Comunitat i la primera de la província, després de liderar el rànquing quatre mesos”, manifesta l’edil.

“Vila-real és capdavanter en plans d’ocupació, que arriben a diferents perfils”, assegura i explica que “en aquest 2018 arribarem a gestionar 4,4 milions d’euros, beneficiant a prop de 400 persones, la qual cosa implica la millora de la situació de moltes famílies de Vila-real”. Per aquest motiu, ha animat als participants a “aprofitar l’oportunitat que se’ls brinda, ja que quan acaben podran tenir noves opcions i unes millors condicions de futur”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *