Sancho y Parra visiten l’empresa Frutinter després de la signatura d’un acord amb la Universitat Politècnica de València per a la promoció i el desenvolupament sostenible d’explotacions agrícoles

Representants de Compromís per Vila-real han visitat l’empresa vila-realenca Frutinter S.L., que recentment ha signat amb la Universitat Politècnica de València (UPV) un conveni de col·laboració per a la creació d’una càtedra d’empresa, l’objectiu del qual és la promoció i desenvolupament sostenible d’explotacions agrícoles per a aconseguir l’òptim aprofitament de l’aigua.

El portaveu adjunt del grup municipal i regidor d’Agricultura a l’Ajuntament, Josep Pasqual Sancho, i la directora general d’Internacionalització, la vila-realenca María Dolores Parra, han visitat juntament amb l’administrador, Javier Usó, les instal·lacions de la companyia local per a conèixer de més a prop el treball que realitza i tots els detalls de la càtedra.

“Vila-real és una ciutat molt afortunada, perquè compta amb empreses de diferents sectors que són veritablement capdavanteres i que, a més de tenir una gran reputació, ajuden a portar el nom de la nostra ciutat al voltant del món”, assenyala Sancho. Així mateix, destaca que “per a Compromís per Vila-real resulta molt interessant conèixer les aliances que es generen entre companyies de la nostra ciutat -com Frutinter- amb la universitat” i assegura que “aquest acord aconseguit amb l’UPV, a més, serveix per a seguir avançant en el desenvolupament sostenible de les explotacions agrícoles que la companyia té a les Comarques del Nord, una qüestió que veritablement ens preocupa, igual que la gestió dels recursos naturals, com l’aigua, tan necessària per al sosteniment dels cultius”. En aquest sentit, cal destacar que la Càtedra Frutinter permetrà potenciar les activitats orientades a l’àmbit de la agrotecnologia i l’alumnat de l’UPV podrà desenvolupar projectes i estudis sobre l’ús eficient de l’aigua.

Per la seua banda, Parra ha assenyalat l’esforç realitzat per aquesta empresa familiar que “s’ha convertit en tot un referent en l’àmbit de la producció, comercialització i distribució de fruites i hortalisses de la zona”. “Va començar fa 60 anys i ha sabut lluitar per a fer-se un espai en el sector, creixent fins arribar a ser una gran companyia que compta ja amb 1.400 hectàrees de producció”, indica la directora general, qui s’ha mostrat molt satisfeta de que la indústria agroalimentària vila-realenca estiga “tan ben representada a nivell mundial gràcies a empreses com Frutinter”. La marca porta els seus productes als principals mercats de fruita de l’Estat, com Mercabarna i Mercamadrid i a nivell internacional arriba a països com Polònia, Itàlia, França i Regne Unit i es troba en plena expansió cap al Canadà, l’Orient Pròxim i Centreamèrica. Per aquest motiu, Parra ha oferit la seua col·laboració per a seguir reforçant i impulsant aquest auge exportador per a seguir arribant a tothom.

Tant Sancho com Parra han felicitat l’empresa per la creació d’aquesta càtedra, que “suposarà un important avanç en la promoció i desenvolupament sostenible agrícola i en la celebració de jornades de divulgació, conferències, seminaris i trobades nacionals i internacionals sobre la matèria” i s’han posat a la seua disposició parra col·laborar en l’àmbit agrícola i exportador.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *