Compromís per Vila-real exigeix la bonificació del peatge de l’AP-7 a tot el territori valencià

El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al proper Ple ordinari en la qual exigeix al Govern la bonificació del peatge de l’AP-7 a tot el País Valencià. Tal com resa el text, el proper divendres, 31 d’agost, el Consell de Ministres aprovarà la desviació obligatòria de camions de la N-340 a l’AP-7 en dos trams de 125 quilòmetres, en tractar-se de punts negres.

Aquesta iniciativa es deu a un acord assolit entre el Govern central i la Generalitat de Catalunya, que preveu una bonificació que arribarà fins al 50% per als camions que circulen per l’autopista de peatge. No obstant això, la bonificació comença a Peníscola i acaba a l’Hospitalet de l’Infant.

“Aquest acord no ha contemplat en absolut els múltiples punts amb alta sinistralitat del País Valencià que també necessitarien mesures especials”, indiquen des de la formació, “fins i tot, la Conselleria d’Infraestructures s’ha mostrat contrariada perquè el Govern no ha consultat a la Generalitat”.

“De nou, els valencians som exclosos pel Govern de Madrid, igual que ja va ocórrer durant el mandat de Mariano Rajoy”, apunten, “la història es repeteix amb l’equip de Pedro Sánchez”.

Els membres del grup municipal recorden que els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han denunciat l’estat del pont que salva el barranc de Barbiguera, al terme de Vinaròs, amb evidents símptomes de deteriorament, per la qual cosa han exigit al Ministeri de Foment que faça una revisió exhaustiva dels seus fonaments “perquè no ocòrrega un accident com el de Gènova”.

“Esperem que s’inicie una negociació a tres bandes entre el Govern, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana per a fer extensiva aquesta bonificació en tota l’AP-7 fins al seu alliberament gratuït al gener del 2020”, reivindiquen. A més, en la moció se sol·licita que el Govern revise l’estat del pont de Barbiguera. “Necessitem vertebrar el territori i per a això es requereixen vials en les millors condicions que garantisquen la seguretat de tots els conductors que passen per la nostra terra”, conclouen.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *