Normalització Lingüística i la col•laboració veïnal aconsegueixen que la xarxa social Facebook actualitze el nom de la ciutat

Els veïns i internautes ja poden utilitzar les etiquetes de geolocalització per a mostrar als seus contactes de Facebook que resideixen o que han estat a Vila-real, gràcies a les gestions de la Regidoria de Normalització Lingüística i a la col·laboració veïnal, que han aconseguit que la coneguda xarxa social normalitze el nom oficial i únic de la ciutat.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha mostrat la seua satisfacció per aquest assoliment, que “és fruit del treball incansable del departament que dirigisc i de la col·laboració ciutadana i que suposa un pas més cap a la normalització del nom de la nostra ciutat tal com es va determinar en 2006 de manera unànime”.

No obstant açò, l’edil assenyala que “no hem rebut cap notificació oficial per part de la companyia per a informar-nos d’aquest canvi, ja que la comunicació mai ha sigut molt fluïda, però els primers canvis s’han començat a detectar en les últimes hores per part dels usuaris. Tot i això, encara queda molt per fer”.

“Aquest avanç és un pas més en el llarg camí que es va iniciar al 1995, de la mà de la campanya El nom és Vila-real, que segueix vigent fins als nostres dies”, explica Cortells. “Per fi els nostres veïns podran deixar d’etiquetar-se a Vila Real (Portugal) o a Villarreal de los Infantes, nomenclatura obsoleta i derogada el 1982 que encara s’utilitzava a Facebook i altres xarxes”, indica. Malgrat tot, el responsable de Normalització Lingüística anuncia que “no anem a deixar de treballar fins a aconseguir la plena normalització del nom de la ciutat en la seua denominació oficial i única Vila-real, en valencià, amb guió i -r minúscula, en tots els àmbits”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *