El treball de la responsable d’IVACE Internacional, María Dolores Parra, de Compromís per Vila-real, ha servit perquè la ciutat reba una ajuda de 3,1 milions d’euros per a invertir entre 2018 i 2019 en la millora, modernització i dotació de quatre àrees industrials, així com de les seues infraestructures i serveis, per a potenciar-les i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l’activitat econòmica i milloren la productivitat.

Aquesta quantitat, a la qual se sumaran 332.000 euros que aporta l’Ajuntament de Vila-real, servirà per a regenerar les quatre àrees industrials que es detallen a continuació: Miralcamp (906.227 euros), Molí Nou (726.602 euros), Camí les Voltes (906.820 euros) i la carretera d’Onda (608.829 euros).

Un dels quatre projectes, concretament el del Molí Nou, abasta 402.490 metres quadrats de superfície als voltants de l’avinguda de Castelló, on es produeix una dualitat en la convivència entre els usos industrials i els residencials.

Entre altres inversions, a aquesta zona es planteja l’articulació de carrils per a bicis i vianants entre la ciutat i aquesta zona residencial, especialment en les tres àrees principals, com són l’avinguda de Castelló, el carrer Borriol i Encarnació. També s’aprofitaran les obres d’urbanització per a crear noves voreres i millorar el sanejament en la zona industrial. A aquestes actuacions se suma la instal·lació d’una xarxa d’hidrants per a garantir la seguretat en cas d’incendi en l’àrea industrial, la millora de la senyalització, la creació d’una pàgina web informativa sobre el polígon i la inclusió de nous panells informatius de l’àrea. Així mateix, es preveu la millora de les capes d’asfalt i la renovació de la il·luminació per a incorporar llums Led, que milloren l’eficiència i l’estalvi. A l’avinguda de Castelló, concretament, a banda d’un carril bici, està planificada la millora de la xarxa de pluvials i està en estudi la creació d’una o dues rotondes entre els encreuaments del carrer Riu i el Camí Vell Onda-Castelló i la millora de l’actual rotonda entre l’avinguda de Castelló i el Camí Vell Onda-Castelló, a banda de la futura glorieta del carrer de l’Encarnació, per a la qual ja es va adquirir una casa.

A més, es planteja la implantació d’una pantalla vegetal que separe els usos industrials i residencials que, a més d’esmorteir els sorolls elimine l’impacte visual i cree una zona verda per als veïns. Parra afirma que “és un vertader orgull poder treballar per la meua ciutat des de València” i assegura que “els resultats són prometedors i esperem veure’ls aviat”.