Vila-real i Borriana sumen un nou eix d’unió. La Conselleria d’Obres Públiques ha culminat ja els dos quilòmetres de carril per a ciclistes i vianants que faltaven per a completar la connexió sostenible entre tots dos municipis, que permet, a més, connectar Vila-real amb la resta de cicle-rutes de la província.

El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Compromís per Vila-real, Josep Pasqual Sancho, que a més és ciclista habitual, ha fet una visita a la infraestructura amb la seua bicicleta, juntament amb altres companys i representants de tots dos ajuntaments i de la Conselleria.

Els treballs de la cicle-ruta 85 han suposat una inversió de 280.000 euros, amb la qual aquest carril queda connectat amb l’eix CR18, que discorre entre Nules i Orpesa, vinculat a la xarxa de més de 88 quilòmetres de vies ciclistes de la província de Castelló. Les obres han consistit a connectar el carril per a ciclistes i vianants de l’entorn de l’Escorxador Municipal de Borriana al costat de la CV-185, amb el que existeix en el tram pròxim a l’Hospital Universitari de la Plana a Vila-real. Aquest nou tram té una amplària total de tres metres, idèntica als ja en servei, i una longitud de 1.810 metres. D’ells, 1.260 metres són de nova construcció i els últims 550 metres discorren sobre el camí Vell de Borriana a Vila-real.

Sancho ha valorat l’actuació com un “salt qualitatiu” en les infraestructures viàries “pensades per a tots” i ha destacat l’aposta per la mobilitat sostenible i també per la seguretat vial.