La Regidoria de Joventut, dirigida per la companya de Compromís Gemma Gil, acaba de fer pública la seua programació per a l’últim trimestre de l’any, que compta amb una trentena d’activitats i cursos, entre les quals destaquen tres grans esdeveniments, com són la trobada ViLANeT, una nova edició del festival Cineculpable i l’arribada del Missatger Reial.

Les activitats de cultura japonesa segueixen tenint un espai fix tots els diumenges del mes d’octubre –excepte el 14-, així com de novembre –excepte el 30- i de desembre de 17.00 a 20.00 hores. Així mateix, l’Associació PINT organitza la setena edició de la gran trobada per a afeccionats a les noves tecnologies i la informàtica ViLANeT, que tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre en el Espai Jove. Hi haurà xarrades, tallers i tornejos per als interessats a conèixer novetats de l’àmbit del disseny i desenvolupament, cultura lliure, xarxes i seguretat informàtica, emprenedoria i oci digital.

Així mateix, tots els dimarts i dijous del mes d’octubre continuen els cursos de capoeira i com no podia ser d’una altra manera, segueixen els Tallers per la igualtat, oberts a tots els públics, amb i sense discapacitats, que en el mes d’octubre se centren en l’art precolombí i el relleu en argila i guix per a crear i decorar gots i quadres.

El curs de francès de nivell A2 i B1 continua els dimarts i divendres fins al mes de juny de 2019 i també se suma aquest trimestre un nou curs per a ajudar a preparar els exàmens del Certificat de Capacitació d’Ensenyament en Valencià, tots els dimecres fins al 5 de juny, amb un preu de 120 euros i possibilitat de descomptes.

En l’àmbit dels idiomes, també s’ofereix un curs d’alemany de nivell A1 i A2; els de japonès, Noken 5 i Noken 4; un altre d’anglès de nivell A1, B1 i B2 i de valencià en nivell C1 i C2. Tots s’imparteixen entre octubre i juny del pròxim any.

Al marge de la formació, el 3 de novembre se celebrarà un campionat d’Skate i el dia 4 serà el torn de la Fira del Disc. El mateix mes arriba el Cineculpable, que tindrà lloc del 23 al 30 de novembre a l’Auditori Municipal.

Els cursos de formació per a l’ocupació també compten al novembre amb un taller de MATL, centrat en l’organització d’activitats d’oci infantil i juvenil i homologat per l’IVAJ.GVA Jove. També hi haurà un altre de Monitor d’Educació Especial, un altre de Fotografia i un més de Manipulador d’Aliments per al Comerç.

Al desembre arriba El dia més curt, un nou curs de Manipulador d’Aliments per a l’Hostaleria i la visita del Missatger Reial, que també comptarà amb el tradicional parc de Nadal que s’instal·larà en el Centre de Congressos, Fires i Trobades.

Com en cada programació, no falten els cursos de ràdio i de DJ, que compten amb una agenda fixa pràcticament tot l’any. “Esperem que xiquets i joves gaudisquen de totes les activitats previstes, especialment de tots els cursos que hem preparat per a seguir millorant la formació i el currículum de la nostra joventut, amb tallers que seran molt profitosos en l’àmbit laboral”, explica la regidora de l’àrea.