Els beneficiaris del programa mixt d’ocupació i formació T’Avalem, que impulsa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigit a menors de 30 anys, han oferit un esmorzar a la seu de l’Associació de Veïns del barri del Pilar, amb motiu de les festes.

Es tracta del segon esdeveniment d’aquestes característiques que organitzen els alumnes dels mòduls de restauració i bar del programa des de la seua incorporació, el passat mes de juny, la qual cosa els permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits en els últims mesos.

El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha recordat el “excel·lent treball” que està realitzant el Govern del Botànic, “que ara sí està per a Vila-real”, i també ha posat de manifest la important col·laboració d’aquesta administració amb la ciutat, que només en 2018 gestiona al voltant de 4,5 milions d’euros de fons autonòmics, europeus i estatals en programes d’ocupació i lluita contra l’atur, dels quals es beneficien 400 famílies.

En aquest sentit, destaca l’esmorzar preparat i servit amb motiu de les festes del Pilar, ja que “és una forma d’integració del programa en els barris” i ha destacat el talent i la formació d’aquests joves, que “eixiran preparats per a qualsevol repte”.

El programa T’Avalem María de Luna forma als beneficiaris en Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). Els alumnes es formaran fins a juny del pròxim any per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, en nivell 1 i 2, i cobren des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros). A ells se sumen un equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats des del Servef expressament per al programa.