El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) ha acomiadat la seua primera edició amb el lliurament de diplomes als beneficiaris per part de l’alcalde, José Benlloch. La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit l’acte de comiat dels participants -més de mig centenar de joves menors de 30 anys amb i sense estudis- que han rebut formació i han adquirit experiència en fins a cinc itineraris especialitzats diferents per als quals obtindran el corresponent certificat de professionalitat que els proporcionaran noves oportunitats laborals.

El col·lectiu sense formació ha ocupat la meitat de les places disponibles, mentre que aquells joves amb formació bàsica i mitjana han optat a una vintena de places i els beneficiaris amb formació superior són una desena. Tots ells han participat en cinc itineraris formatius, com són Activitats auxiliars de comerç, Activitats de venda i Atenció al client, Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics, Operacions de xarxes departamentals, Activitats auxiliars de magatzem i Organització del transport i la distribució. A més, s’ha contractat cinc tècnics, a través del Servef, per a impartir la formació i fer el seguiment.

“L’Ajuntament de Vila-real està totalment implicat amb els joves, però també amb la resta de veïns que necessiten trobar noves oportunitats laborals”, indica el regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando. “Per això, treballem perquè arriben totes les ajudes possibles en matèria d’ocupació, la qual cosa ens ha permès passar dels 6.200 aturats en 2013 a menys de 4.000 en aquests moments”, assegura, al mateix temps que remarca que “són fruits molt positius que van arribant a poc a poc i amb un gran esforç per part del consistori”.

En aquest sentit, ha destacat el paper de la Regidoria d’Economia, encarregada de gestionar l’arribada de les ajudes. En aquest cas, el POEJ, gestionat pel Ministeri de Treball, compta amb un pressupost de 446.572 euros, subvencionats en un 98% pel Fons Social Europeu. Ochando ha recordat que “aquest programa mixt de formació i ocupació remunerada se suma a altres que ja han arribat a la ciutat i que enguany assoleixen pràcticament els 4,5 milions d’euros en ajudes per a lluitar contra la desocupació”.

A més, el regidor ha assenyalat que Vila-real és “pionera en l’arribada d’ajudes, igual que ho va ser en la creació del programa Vilabeca, que ara s’ha substituït per T’Avalem” i ha manifestat que “el POEJ és l’únic pla d’ocupació de l’Ajuntament que ha oferit pràctiques reals en empreses. Així, en l’acte de lliurament de diplomes també han tingut un paper destacat les signatures col·laboradores, “sense la participació de les quals haguera sigut impossible el bon resultat del programa”, conclou.