El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Compromís per Vila-real, Josep Pasqual Sancho, ha traslladat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) el malestar dels llauradors de Vila-real per l’estat dels barrancs.

Sancho, que ha acudit a València a una reunió amb el president de l’entitat, Manuel Ignacio Alcalde, assegura que “portem molt temps esperant que s’escolten les nostres demandes, ja que els llits es troben en un estat molt salvatge, plens de canyes i mala herba i necessitem actuar ja”. No obstant això, tal com recorda l’edil, “la CHJ és la responsable d’aquestes actuacions i, a més té les competències a l’hora d’atorgar permisos als ajuntaments perquè netegen pel seu compte”.

Segons Sancho, els agricultors “tenen por que amb un episodi de pluges se’ls inunden els camps i les seues plantacions desapareguen per l’efecte de les riuades que poden succeir-se, ja que els jaços dels rius estan plens de canyes en estat salvatge que s’arrosseguen amb la força de l’aigua i es porten al mar tot el que troben al seu pas”.

L’edil reitera que l’objectiu “no és arrancar les canyes, sinó tallar-les d’una manera adequada i donar-los un cert manteniment perquè quan arriben les pluges no es produïsquen episodis perillosos” i assegura que “les tasques de manteniment en els barrancs i el seu entorn són fonamentals”. L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir la col·laboració de l’ens, màxim responsable del manteniment dels llits. “Hem proposat dues opcions: que netege la CHJ amb la freqüència que el nostre terme municipal necessita, o que es preste a signar un acord pel qual ens dóna permís perquè puguem fer-ho pel nostre compte i no dependre d’ells per a tot”, indica Sancho, qui espera que “prompte hi haja una resposta que beneficie a la nostra ciutat”.