La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real i Ecovidrio iniciaran la setmana vinent una campanya per a facilitar la recollida selectiva de residus d’envasos de vidre en el sector hostaler.

La iniciativa començarà amb el repartiment d’una carta explicativa a totes les empreses de l’àmbit de la restauració en la qual s’informarà sobre els beneficis de reciclar aquest material i les principals claus de la campanya. D’aquesta manera, el regidor de l’àrea, Josep Pasqual Sancho, explica que “a més de millorar els objectius de recuperació i reciclat d’aquests envasos, es pretén minimitzar el volum de residus recuperables que acabarien a l’abocador” i afig que “per a açò es facilitarà als empresaris aquesta tasca de gestió, amb el repartiment de contenidors xicotets de fins a 90 litres perquè separen i dipositen totes les botelles, pots i flascons buits que generen al llarg del dia”. Transcorregut un termini raonable es realitzaran noves visites als establiments implicats per a verificar el funcionament de la campanya, amb l’objectiu de prendre nota per a millorar.

“Se’ls ajudarà a instal·lar en el lloc més adequat el contenidor i es comprovarà si disposa d’iglús verds en carrers propers para, en cas necessari, resituar els existents i facilitar la descàrrega dels establiments i es tornarà al local per a avaluar com està funcionant la iniciativa”, indica. Així mateix, el regidor de Proximitat i Turisme, Diego Vila, juntament amb Sancho i un representant de Ecovidrio, mantindrà una reunió amb representants dels negocis hostalers per a informar-los sobre aquesta qüestió.