Amb estupefacció. Així ha rebut Compromís per Vila-real la notícia que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, haja exigit al Govern d’Espanya protecció per als cítrics de Castelló. El portaveu adjunt del grup municipal, Josep Pasqual Sancho, assegura que “és de tenir la cara molt dura venir ara reivindicant una cosa que els seus propis eurodiputats han negat al Parlament Europeu quan era l’hora de votar si deixaven entrar taronges procedents de Sud-àfrica en els nostres mercats, en plena competència amb el nostre producte”.

Sancho ha lamentat la hipocresia de Bonig, que ha viatjat fins a Brussel·les per a “fer-se la foto amb dirigents comunitaris de l’àmbit agrari”. “Per desgràcia per a ella, ja no enganya a ningú, doncs a l’octubre del 2016, els nostres agricultors els van posar la cara roja a ella i als seus companys a Europa, dient-los traïdors, que és el que realment són amb la seua terra”, denúncia.

L’edil recorda que des de Compromís s’ha treballat per a evitar el que “gràcies a dirigents amb una actitud tan desvergonyida com Bonig i el seu equip al final ha acabat passant”. Des de presentar mocions fins a la votació en contra en el parlament europeu, els diputats i representants de la coalició han remat sempre a favor dels productors valencians, que “s’han vist desemparats per altres partits que a casa voten una cosa, però quan ixen s’obliden de a qui es deuen”.

“Els nostres agricultors porten dos anys patint el que ara aquesta senyora diu que vol revertir, que ho hagueren pensat abans de votar”, critica Sancho, qui apunta directament als eurodiputats populars que van votar a favor de l’entrada de taronges de Sud-àfrica: Pilar del Castillo, Agustín Díaz de Mera, Luís de Grandes, Gabriel Mato, Santiago Fisas, Carlos Iturgaiz, Francisco J. Millán, Pablo Zalba i Pilar Ayuso. Així mateix, denuncia que el PSOE es va abstenir, i que altres partits com UPyD també van votar a favor, per la qual cosa “l’única veu que ha sabut representar a aquesta terra i als seus agricultors és la de Compromís”.