La llista de Compromís per Vila-real per a les eleccions de 2019 compta ja amb 20 dels 25 candidats mínims elegibles, després de la inclusió d’Elies Casalta, Carme Chorva, Maties Marin i Roser Chorva, ratificats per l’assemblea local.

Quatre fitxatges que “han demostrat un gran compromís en la defensa de la nostra terra, cultura i ideals i amb una gran implicació en la millora de la ciutat, tant en primera fila com en llocs més discrets”, explica el candidat a alcaldable, Josep Pasqual Sancho, qui destaca la seua “àmplia experiència a nivell polític, però també en la vida, la qual cosa, sumada a la joventut d’altres candidats ens permetrà cobrir pràcticament tots els rangs d’edat perquè tots els veïns es puguen sentir representats”.

En el número 17 s’incorpora Elies Casalta. “Tot i que va estudiar Enginyeria mecànica, se li coneix més per tota la tasca que ha realitzat durant anys per al Bloc i Compromís, on actualment ocupa el càrrec de portaveu local”, indica Sancho, qui destaca la “gran qualitat humana i com a treballador d’aquest company, que sempre ha estat quan se li necessita”.

Carme Chorva ocuparà el lloc número 18 de la llista. Funcionària de la Generalitat Valenciana, actualment treballa en el Departament d’Administració de l’Hospital de la Plana. “A banda de ser una treballadora incansable, està molt implicada en qüestions com la defensa de la nostra cultura, a través de la Associació Cultural Socarrats, i participa en entitats en defensa dels animals i també de caràcter ecologista”, explica Sancho.

D’altra banda, la llista de Compromís per Vila-real comptarà amb un històric com Maties Marin. Llicenciat en Ciències Químiques i mestre de valencià, ha sigut professor de Física i Química durant 38 anys. “Jubilat des de fa només tres mesos i estudiant, Marin ha sigut un militant molt important per al Bloc i Compromís”, apunta el cap de llista, qui recorda que porta des dels anys 90 “lluitant pels drets i interessos de la nostra terra, denunciant les injustícies i treballant per la ciutat, tant com a regidor (entre 2003 i 2007) com a través de diferents càrrecs orgànics en el Bloc, ja que ha sigut secretari local, comarcal i conseller nacional, per la qual cosa queda patent el seu compromís i activisme polític”.

L’última incorporació, de moment, és la de Roser Chorva. Actualment està jubilada, tot i que ha treballat per a l’Administració de l’Estat, concretament al Ministeri d’Hisenda. No obstant açò, tal com assenyala Sancho, “el seu principal fort és la implicació amb el moviment feminista i la seua lluita en la defensa de la nostra cultura, a través d’associacions com Socarrats, de la qual ha sigut secretària”.

“Sóc afortunat de comptar amb 19 companys valents, lluitadors i molt capacitats amb tantes ganes de fer d’aquesta una ciutat millor, que represente i tinga en compte a tots els nostres veïns i veïnes”, assegura Sancho, al mateix temps que destaca que “anem a les urnes amb il·lusió i confiança, perquè tenim un gran equip que ho va a donar tot per aquesta ciutat”.

Entre els fitxatges de Sancho per al 2019 es troben María Dolores Parra, Santi Cortells, Maria Fajardo, Pep Albiol, Balma Llansola, Jaume Moreno, Esther Monzó, Carlos Amiguet, Isabel Mundó, Ricardo Salvador, María José Valls, Pasqual Molés, Lourdes Vidal, Sergio Calvo i Soraya Porta.