Vila-real tanca 2018 amb la incorporació de 21 aturats de més de 30 anys i de llarga durada que ja formen part de la plantilla municipal per als pròxims sis mesos, gràcies als programes EMCORD i EMCORP, subvencionats pel Servef i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), amb una aportació de 206.065 euros, dels quals l’Ajuntament aporta 5.008 euros a través de la Regidoria d’Economia per a tots dos plans, convertint-se en el municipi de tota la província de Castelló que major injecció econòmica ha rebut.

El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha donat la benvinguda als beneficiaris, que han acudit a la Regidoria d’Economia a signar el contracte que fins al 13 de juny els converteix en treballadors de l’Administració més pròxima al ciutadà. Concretament, s’han fitxat 16 peons, dos oficials d’electricitat i tres administratius, 11 d’ells a través del programa EMCORP –l’import del qual ascendeix a 112.608 euros- i 10 a través de l’EMCORD, amb 98.465 euros.

“És un dia molt il·lusionant per als recentment incorporats i també per a l’equip de govern, que en el seu moment va apostar per tenir menys plaques d’inauguracions i menys formigó i més veïns contents i motivats per tenir una nova oportunitat”, explica Ochando, qui destaca que “si 2018 va ser un any històric quant a ajudes per a pal·liar la desocupació, amb 3,6 milions, enguany hem batut rècords, amb un milió més, que ha arribat a més de 500 famílies de la ciutat que tant ho necessitaven”.

A més, ha destacat “tots els problemes amb els quals es troba diàriament aquest Ajuntament, però malgrat tot, la responsabilitat i l’ajuda de l’actual govern valencià estan permetent que destinem els diners a prioritats com donar oportunitats a les persones”. Ochando ha recordat que s’ha passat de 6.000 aturats a 3.000 en la ciutat i que Vila-real està sent durant diversos mesos consecutius la ciutat amb menys atur de tots els municipis de més de 40.000 habitants de la zona. Així mateix, els ha animat a donar el millor d’ells mateixos i a aprofitar l’oportunitat.