L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, i amb el suport del Consell Agrari de la ciutat, se suma a la manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, que tindrà lloc el proper dilluns 25 a Nules, i ajudarà a assistir als interessats, posant a la seua disposició dos autobusos que els traslladaran de manera gratuïta fins al municipi veí d’una manera més segura i sostenible.

El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, acompanyat pel secretari del Sindicat de Regs i membre del Consell Agrari, Manolo Rubert, ha donat a conèixer tots els detalls d’aquesta iniciativa, que “pretén contribuir a fer-nos sentir davant el Govern i davant Europa”.

Tal com ha explicat Sancho, el primer autobús, eixirà a les 18.15 hores des de l’antiga Cambra Agrària, amb preferència per als membres del Consell Agrari. Tot seguit sortirà un segon autobús amb la resta de viatgers. “En el cas que es quede gent esperant per a pujar, els autobusos faran un altre viatge més, amb la qual cosa en total esperem que siguen quatre perquè assistisca el major nombre de persones”, indica Sancho.

“Quants més siguem, més ens farem sentir”, assenyala Sancho, qui destaca que en les últimes reunions es va acordar que Nules concentrara totes les manifestacions de la comarca i comptarem amb l’assistència ja confirmada de municipis com Almenara, Almassora, les Alqueries, Artana, Betxí, Borriana, Castelló, la Llosa, Moncofa, Nules, Onda, Ribesalbes, la Vall d’Uixó, Xilxes, la Vilavella i de Vila-real”.

A més, apunta que qui acudeixi amb cotxe particular podrà estacionar en un pàrquing gratuït que s’ha habilitat a aquest efecte. “Són moltes les polítiques que ens estan perjudicant i lamentem que tercers països ens estiguen fent tant mal, per això hem d’eixir al carrer i lluitar per la dignitat del llaurador”, assenyala.

Per la seua part, Manolo Rubert, ha indicat que “és la tercera manifestació que es realitza per a denunciar la crisi que està patint l’agricultura, especialment el xicotet llaurador, que està patint una campanya ruïnosa i és qui realment s’encarrega de tirar endavant al sector”. “L’agricultura està desmantellada i no podem renunciar a tenir un sector agrícola en les condicions que mereix”, afirma. A més, critica la competència de països tercers que “no tenen les mateixes condicions i legislació quant a l’ús de productes fitosanitaris. La gent ha de reivindicar justícia i ha de fer-se sentir”.

D’altra banda, destaca la possibilitat que la llei ajude a canviar la situació. “Cal evitar que tot quede repartit en mans dels grans terratinents i fomentar que el xicotet productor també puga subsistir”, manifesta. “Molta gent pensa que anar a la manifestació no serveix de res, però si no ens reivindiquem no aconseguirem res”, apunta. La manifestació partirà de la rotonda del Llaurador de Nules i s’espera que assistisquen tots els alcaldes dels municipis afectats. En acabar, membres de la societat civil llegiran un manifest.

“Esperem que se sume molta gent perquè ens escolten, estem segurs que serà una trobada multitudinària”, apunta Sancho, qui anima a participar. Per a fer previsió, es recomana telefonar a la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, al 964 547 250, avisant de quantes persones acudiran en l’autobús gratuït.