El partit valencianista havia registrat una moció per tornar al Ple les competències, especialment en matèria de compravenda d’immobles, de l’Equip de Govern, però en l’últim moment, l’Alcalde els ha manifestat el seu compromís de facilitar-los tota la documentació en un termini de 5 dies a canvi de treure la moció de l’ordre del dia del ple ordinari.

Des que se celebraren les últimes eleccions municipals i que el PSOE decidira encaminar aquesta legislatura en minoria, Compromís per Vila-real ha exigit un llistat d’informació per poder valorar la millor opció a l’hora de poder aprovar uns nous pressupostos per al municipi. Però des de l’actual Equip de Govern, encara no s’ha produït l’entrega dels documents. A més, l’equip encapçalat per Xus Madrigal i Sabina Escrig, no han tornat a citar a una reunió a cap membre del Grup Municipal de Compromís des de l’1 de desembre.

La portaveu municipal de Compromís i diputada provincial, Maria Fajardo, ha declarat que «tots els membres de les corporacions locals tenen dret a obtindre de l’Alcalde o president de la  Comissió de Govern tots els antecedents, dades o informacions que obren en poder dels serveis de la corporació i siguen necessaris per al desenvolupament de la seua funció. I açò no ho dic jo, ho afirma l’article 14 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i la realitat és que, durant tots els mesos que portem de legislatura, no hem trobat, com a oposició, una relació fluida ni cap agilitat per compartir la informació necessària per a fer la nostra tasca, per això, i per les últimes notícies conegudes al voltant de l’Hostal del Rei i de l’edifici de l’antic Bingo del Cedre, havíem presentat aquesta moció per a retornar al Ple les competències i tractar que es consulten els temes tan importants com els immobiliaris»

«Estem acostumats –ha continuat la portaveu valencianista– a què ens assabentem, per part de la premsa, de certa informació que des de l’Equip de Govern no se’ns facilita. Així, es crea un relat públic que falta a la veritat i on es nega a l’oposició la  capacitat d’expressar el nostre punt de vista i, per tant, s’agreugen les dificultats a l’hora d’arribar a acords.»

D’altra banda, en la Comissió d’Investigació sobre el cas “Vilabici” prèvia al Plenari ordinari de gener, els membres dels grups municipals han decidit, per unanimitat, que siga la mateixa portaveu nacionalista, Maria Fajardo, qui ostente la presidència de la comissió esmentada.

«Compromís som un partit obert, on parlem clar i ras, i un dels pilars fonamentals sobre els quals se sustenta el nostre marc ideològic és la transparència política, per això hem acceptat regir la comissió d’investigació. Aquesta és una oportunitat més que se’ls brinda al Govern de Benlloch per a assolir el diàleg amb la resta de forces polítiques i per a aclarir tots aquells dubtes que ens ha generat aquest cas», ha finalitzat Fajardo.