«Des de Compromís fa temps que hem demanat solucions per al centre i la situació agònica que pateix a causa de l’impagament del Govern municipal» ha declarat Santi Cortells.

El dijous passat, 7 de març, es va produir una decisió desesperada per part de la direcció de l’escola infantil “El Solet” i es va anunciar que, a causa de l’impagament que l’Ajuntament tenia amb el centre des de setembre, es veien obligades a tancar una aula.

El regidor de Compromís per Vila-real, Santi Cortells, ha explicat que «nosaltres hem denunciat reiteradament la situació que travessa el centre des de fa temps. Jo mateix vaig demanar a l’Ajuntament el 21 de desembre, per registre, explicacions de per què no s’havia abonat l’import, i també ho vaig fer en comissió i en el mateix Ple, ja que la resposta escrita, com és habitual, tardava a arribar.

Però és que abans, el 8 de novembre, la nostra Diputada en Corts, Mònica Àlvaro, a petició del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament de Vila-real, va registrar una pregunta a la Conselleria d’Educació per esbrinar si l’Ajuntament havia estat beneficiari de les ajudes econòmiques i, si havia estat així, quina n’era la quantia total. 

La Conselleria respongué el 19 de desembre a la seua pregunta i va confirmar que l’Ajuntament de Vila-real, com a titular de l’Escola Infantil de primer cicle municipal “El Solet” havia rebut les “ajudes econòmiques destinades a l’escolarització en els centres autoritzats d’Educació Infantil per als cursos escolars 2022-2023 i 2023-2024”. En la mateixa contestació que se’ns va fer arribar per part de la Conselleria, s’assenyalava que l’import que havia rebut l’Ajuntament durant l’any 2023 era de 123.280,36€».

«Pel que sabem —ha continuat Cortells— ja fa temps que els pares i mares estan emetent queixes a l’Ajuntament per la preocupació que tenien que s’arribés al tancament total o parcial del centre. Pel que fa al Ple anunciat en Junta de Portaveus, ara per ara (11 de març) encara no s’ha convocat ni els grups de l’oposició hem rebut l’expedient del deute que s’ha de pagar a la cooperativa que dirigeix el centre.»

«Des de Compromís, demanem a l’actual regidora d’Educació, que siga activa en solucionar aquest problema i que no intente culpar a tota la corporació d’una gestió que, francament, ja s’ha allargat massa», ha finalitzat el regidor valencianista.