En data 11 de juny el diputat per Compromís Josep Maria Pañella, va inquirir a la Mesa de les Corts si tenien previst atendre la demanda d’ampliació de l’aulari de l’EOI de Vila-real, tot assenyalant que malgrat el municipi conta amb més 51.000 habitants, l’oferta formativa d’idiomes per part de la Conselleria queda per davall del d’altres ciutats del País Valencià amb semblant població.

En data 12 de juny, novament des del grup municipal de  Compromís a les Corts,  s’ha presentat una Proposició No de Llei per tal d’instar a la mesa de les Corts a atendre la Declaració institucional aprovada a l’ajuntament, que demana dotar dels recursos escaients a l’aulari de Vila-real per ampliar i equiparar de cara al proper curs 2013-2014 els nivells d’idiomes que actualment es cursen a la ciutat.

Des de Compromís Vila-real insistim en la necessitat de dotar de forma imminent i permanent a d’aquest aulari dels nivells,  idiomes i capacitat d’alumnat que la ciutadania demana. Cal recordar que en data 30 de març de 2007, el aleshores Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, va vindre a la ciutat prometent una Escola Oficial d’Idiomes amb capacitat per a 2500 persones. Any rere any, la Generalitat va anar dilatant aquesta promesa, tot i que l’expropiació de terrenys sí que es va efectuar,  i fou finalment el 16 d’abril del 2012 quan l’actual Consellera, Maria José Català va ajornar sense data el projecte.

La realitat actual i que des de Compromís Vila-real volem denunciar, es que dels 2500 alumnes que s’havien promés inicialment al 2007 i amb posterioritat en diverses ocasions, el què trobem ara és un retall al nombre de nivells i alumnes que la Generalitat està portant a terme a la ciutat.