La Fundació Tots Units de Vila-real acaba de celebrar la cloenda del seu taller per a persones majors de 45 anys, a la qual ha assistit el regidor d’Economia, Xavier Ochando, la Regidoria de la qual té signat un conveni d’al voltant de 50.000 euros per a donar suport a la tasca formativa i d’acompanyament de l’entitat.

El curs, titulat Aproximació i oportunitats del mercat laboral, ha tingut una durada de 180 hores, de les quals 100 han sigut per a la formació teòric-pràctica i la resta s’han dedicat a la formació en el lloc de treball, a través de pràctiques en nou empreses de la zona, set d’elles de Vila-real, en perfils professionals d’atenció al client, gestió de residus, administració, fusteria metàl·lica o bugaderia.

En total, han sigut acollits 36 candidats, tot i que finalment 14 persones –sis dones i huit homes- han finalitzat amb èxit aquesta etapa, obtenint el corresponent diploma acreditatiu-, i una d’aquestes persones ja ha sigut contractada.

“Per a nosaltres és molt satisfactori veure com el que s’inverteix des de l’Ajuntament dóna els seus fruits, ja que per a nosaltres és important estar al vostre costat en aquesta lluita”, indica el regidor d’Economia, qui ha recordat que enguany s’han invertit 4,6 milions en plans d’ocupació, que han arribat a 500 famílies. “Les estadístiques són importants, però ho són encara més les persones que hi ha darrere de cada número i continuarem lluitant per avançar, però sense deixar a ningú pel camí”, apunta.

Per part seua, el president de Tots Units, Enric Reverter, ha agraït a l’Ajuntament el seu suport constant i ha afirmat que “incorporar-se al mercat laboral és difícil, però amb l’acolliment, formació i acompanyament que reben ací els alumnes demostrem que no és un repte impossible”. “El primer pas ja l’han donat venint, el segon, que és la cerca efectiva d’ocupació, també, però ací ens tenen per a ajudar-los en el que siga necessari, amb tot el personal i tècnics de la fundació”, afig.

Durant la cloenda, diversos alumnes han explicat la seua experiència, destacant el canvi personal que han experimentat, gràcies a la confiança que s’ha depositat en ells. “Tots sabem el que implica no tindre ocupació, com és l’estat anímic que genera, el fet d’enfonsar-se i ara molts han notat un canvi d’actitud, estan més positius, la seua vida ha començat a canviar i és el camí que han de seguir”, indica l’edil.

El grup de participants ha estat compost per persones derivades dels Serveis Socials, en la seua majoria desocupats de més de 45 anys, amb un historial laboral ampli, que s’han quedat sense ocupació en els últims anys i viuen una situació de desocupació de llarga durada. L’objectiu ha sigut oferir-los un espai de motivació i d’adequació de les seues expectatives laborals i les eines que tenen per a la cerca d’ocupació amb la situació actual del mercat laboral. Entre les fases del procés, en primer lloc es van seleccionar els participants; després es va iniciar un taller formatiu en competències transversals per a dotar-los d’un major coneixement del mercat laboral i dels recursos suficients a l’hora de buscar ocupació, així com una fase de pràctiques no laborals. Actualment es troben en l’última fase, la de cerca d’ocupació, per a la qual compten amb l’acompanyament de la fundació durant els pròxims mesos. Juntament amb aquesta acció es desenvolupa un taller prelaboral que finalitzarà a finals del mes de juny.