Pasqual Batalla, regidor i portaveu del Grup Municipal Bloc, i Alberto Ibáñez, regidor i portaveu del Grup Municipal Iniciativa, atenent el que disposen els articles 97 i 91.4 del ROFJ (RD 2568/1986), presenten al Ple de l’Ajuntament la moció següent:
El passat 30 de desembre es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la Llei 7/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local entrant en vigor l’endemà de la publicació, tal com s’estableix en la disposició Addicional 6a.
Les Organitzacions ressenyades hem mostrat el nostre rebuig al contingut d’aquesta norma i en defensa d’una reforma que contemplés, no només la consolidació de les competències municipals, sinó el finançament suficient de les mateixes.
Això no és obstacle per què complim amb la nostra obligació de participar en el desenvolupament de la Llei i de la seva aplicació, i això a fi de garantir el manteniment dels serveis, les ocupacions i la qualitat, eficàcia i eficiència d’aquells.
Dins de la norma esmentada, la disposició addicional 15a i les disposicions transitòries 1a, 2a i 3a de la llei estableixen diferents terminis d’assumpció per part de les comunitats autònomes de competències en matèries relatives a Educació, Sanitat, Serveis Socials i Inspecció Sanitària l’exercici de les quals s’ha realitzat pels municipis, diputacions o entitats equivalents. Aquest mandat exigeix per part de les comunitats autònomes la prèvia elaboració d’un pla per a l’avaluació, reestructuració i implantació dels serveis, ja que hauran d’assumir la cobertura immediata d’aquestes prestacions de serveis en els terminis que marca la Llei.
Així mateix, en aquest marc d’adaptació a la norma, moltes de les decisions que han d’adoptar les diferents administracions públiques afecten la seua potestat d’autoorganització i al mateix temps, tindran repercussió directa sobre les condicions de treball del personal al seu servei, per la qual cosa tal com estableix l’article 37.2a ) de l’EBEP i l’article 154.3a ) de la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, hauran de ser negociades amb les Organitzacions representatives.
Pels motius abans esmentats, el Grup Municipal del Bloc i el Grup Municipal d’Iniciativa presenten al Ple de l’Ajuntament de Vila-real, per tal de debatre i, si escau, aprovar, els acords següents:
ACORDS
Primer.- L’ajuntament de Vila-real insta a la Presidència de la Generalitat per a que aborde, com més aviat millor el Pla d’avaluació, reestructuració i implantació de serveis previstos en la Llei i mitjançant l’aprovació de les següents mesures:
1.- Constitució urgent d’una Mesa de Diàleg i Negociació d’àmbit autonòmic per estudiar i acordar les línies i procediments per dur endavant el Pla preveu la Llei.
2.- Prendre el compromís de garantir el manteniment dels serveis i les ocupacions, així com la qualitat, eficàcia i eficiència d’aquells.
3.- Garantir la participació en la mateixa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i els sindicats representatius en l’àmbit de les administracions locals valencianes.
4.- Donar trasllat del contingut de l’acord a la FVMP i a les organitzacions polítiques i sindicals que accionen inicialment la petició
Pasqual Batalla i Llorens
Regidor i portaveu del GM BLOC
Alberto Ibáñez Mezquita
Regidor i portaveu del GM INICIATIVA
Vila-real, 2 d’abril de 2014
ALCALDE PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE VILA-REAL