Govern per a la regeneració democràtica

  1. Crear una oficina d’assessorament a les associacions on s’informe i assistisca sobre la presentació de documentació per aprofitar les subvencions disponibles, incloent-hi les d’altres administracions.
  2. Mantindre un calendari d’activitats on es vegen els espais ocupats o disponibles perquè les associacions programen actes sense solapar-se. Les regidories i la policia tindran accés per acoordinar-se.
  3. Desenvolupar una agenda pública administrada per les associacions de la ciutat perquè les veïnes i els veïns coneguen amb temps suficient les activitats organitzades a Vila-real.
  4. Dinamitzar el teixit associatiu i promoure els moviments d’auto organització ciutadana, tot construint un municipi més lliure, més responsable, i més solidari.
  5. Modificar el model de coordinació amb les associacions amb un acord que permeta adaptar les subvencions atenent a la participació i la rellevància social.
  6. Activar un portal de transparència veritablement actualitzat per conéixer l’estat pressupostari de la nostra ciutat.
  7. Constituir una assemblea ciutadana oberta una vegada a l’any per retre comptes davant les ciutadanes i ciutadans de Vila-real.
  8. Creiem en la màxima d’una persona, un càrrec. Cap dels nostres regidors tindrà duplicitat de càrrecs.
  9. Limitació de mandats per als alts càrrecs: alcaldes, ministres i presidents de govern. Màxim 8 anys en el mateix lloc.
  10. Dissenyar noves polítiques municipalistes de conciliació de la vida laboral i familiar. L’Ajuntament haurà de donar exemple.

Govern arrelat al territori

  1. Adaptar un espai multifuncional per a activitats de diferents disciplines artístiques.
  2. Augmentar el pressupost de les diferents escoles municipals i crear l’Escola Municipal d’Audiovisuals i l’Escola Municipal d’arts plàstiques.
  3. Recuperar per al Certamen Literari de Vila-real les disciplines de poesia i recerca de temes locals.
  4. Aprofundir en el projecte de l’Escola de Tradicions Locals amb mitjans tècnics, de divulgació, finançament, representació i publicacions per facilitar el seu prestigi social i extensió.
  5. Oferir un centre polivalent municipal adaptat a les necessitats de les associacions que treballen per la cultura popular i pel manteniment dels trets que formen part de la personalitat de la ciutat.
  6. Fomentar convenis de col·laboració de l’Arxiu Municipal amb altres entitats per posar en valor el patrimoni documental i històric deVila-real.
  7. Catalogar i documentar extensament el patrimoni rural.
  8. Augmentar l’oferta lúdica i cultural durant les festes per fer que tot hom les senta seues, ampliant-la també a més zones de la ciutat perquè no es concentre tot al centre.
  9. Facilitar l’extensió de l’ús normal de la nostra llengua en els àmbits privats, però de caire col·lectiu, com ara les grans superfícies comercials, tradicions i activitats esportives.
  10. Impulsar campanyes d’ús del valencià que potencien la imatge del comerç local i el seu impuls estratègic.

Govern d’oportunitats

  1. Adaptar les especialitats dels tallers i escoles d’ocupació amb les necessitats reals de les empreses. Així mateix, habilitar un espai públic dedicat en exclusiva a tallers d’ocupació.
  2. Millorar la coordinació entre les entitats que es dediquen al’emprenedoria i l’ocupació per aprofitar al màxim els recursos existents i evitar duplicitats, donant resposta a totes les necessitats.
  3. Fer un pla de millora per a la Séquia Major per fomentar el seu ús com espai urbanístic singular de la nostra ciutat.
  4. Crear un pla integral de millora del clavegueram i senyalitzar, fins laseua reparació, les zones inundables.
  5. Posar al dia el PGOU de Vila-real, amb la finalitat que substituïsca definitivament el de 1992, que està desactualitzat, desfasat i completament caducat.
  6. Començar la segona fase del Pla per a millorar l’espai del Mercat Central.
  7. Donar preferència a l’activitat de les pimes, les botigues familiars,l’hostaleria i el comerç de proximitat.
  8. Assegurar-nos que totes les empreses que treballen per al consistori garantisquen els drets laborals de les treballadores i els treballadors.
  9. Regenerar el centre de la ciutat, potenciant que les instal·lacions públiques o serveis públics es mantinguen dins del centre urbà.

Govern per a les persones

  1. Potenciar activitats de medicina comunitària per al foment i promoció de la salut, mitjançant les associacions de veïnes i veïns i els centres de salut.
  2. Construcció urgent del 4t centre de salut i remodelació del centre d’especialitats.
  3. Ampliació de la zona de consultes de la Plana.
  4. Reclamar a la Generalitat que hi haja personal de salut mental al nostre hospital.
  5. Promoure programes d’envelliment actiu i esbarjo així com la promoció d’activitats per combatre la soledat no desitjada.
  6. Garantir l’accessibilitat en llocs públics.
  7. Reimplantació del projecte Pangea per a la inclusió i integració deles persones nou vingudes.
  8. Completar la xarxa local d’instal·lacions esportives i donar solució als problemes dels espais esportius, amb un manteniment adequat i eficient de les instal·lacions existents.
  9. Fomentar l’activitat esportiva de tots els sectors de la població sense deixar de banda esports alternatius als majoritaris, tot ampliant les possibilitats d’ús de l’SME.
  10. Adaptar els passos de vianants de la ciutat per fer-los més accessibles, amb rampes i millorant la seua visibilitat.
  11. Elaboració d’una borsa de persones cuidadores per a gent depenent amb col·laboracions amb l’Ajuntament.

Govern sostenible

  1. Fomentar una alimentació més sana, segura, amb productes autòctons i de temporada als menjadors escolars i a la restauració.
  2. Encoratjar el cultiu de productes sostenibles i de proximitat.
  3. Delimitar i protegir una àmplia zona del terme municipal,consensuada amb les organitzacions professionals agràries, destinada únicament a l’aprofitament agrícola, així com fomentar l’ampliació i l’ús dels horts urbans.
  4. Contribuir a la descarbonització dels sistemes energètics mitjançant la progressiva implantació de panells solars a les teulades dels edificis municipals i fent ús d’altres fonts d’energia verda. Impulsar la creació de comunitats energètiques locals.
  5. Organitzar campanyes informatives per al bon ús de l’aigua i del sistema públic de sanejament, així com avançar en la recuperació de la gestió pública del servei de subministrament d’aigües potables.
  6. Regenarar l’arbrat amb arbres autòctons i millorar el sistema de reg de tot el paratge del Termet i de les zones enjardinades de la ciutat.
  7. Impulsar un transport públic més sostenible i eficient a través d’un pacte amb les ciutats veïnes perquè fomentem plegats un servei interurbà públic.
  8. Implantar una xarxa de carril bici en el casc urbà ben senyalitzada perquè s’afavorisca la mobilitat.
  9. Promoure des l’Administració local la creació d’una Autoritat Metropolitana de Transport a Castelló per unificar-la en una xarxa integrada (estacions, plànols, bitllets i abonaments únics).
  10. Activar el servei de neteja viària, augmentant el nombre de papereres a carrers i parcs.

Govern de futur

  1. Crear tallers afectivos sexuals per a jóvens, perquè puguen prendre consciència del seu cos, dels seus sentiments i de les infeccions detransmissió sexual.
  2. Augmentar i estimular les campanyes de prevenció de la violència masclista a les aules dels centres educatius.
  3. Construcció del 4t institut, l’EOI i el centre d’FP.
  4. Aprofitar els espais escolars per a altres activitats (patis oberts,biblioteca…) potenciant-los des de l’Ajuntament i consensuant-los amb els consells escolars i les AMPA.
  5. Ampliar l’horari de biblioteques durant els exàmens universitaris i la selectivitat, garantint un mínim de 12 hores ininterrompudes, obrir-ne una 24 hores en els períodes en què l’estudiantat ho necessite.
  6. Senyalitzar els camins escolars i crear una campanya de conscienciació amb la comunitat educativa per fomentar el transport sostenible des de ben menuts.
  7. Aplicar un nou pla de manteniment i asfaltat dels camins rurals.
  8. Fer que el llenguatge de l’administració siga comprensible per a la gent. Modernitzar l’administració local i reduir la burocràcia.
  9. Bastir una connexió entre totes les institucions per facilitar la comunicació i la compatibilitat entre els sistemes. Els tràmits telemàtics i la comunicacions amb ciutadanes i ciutadans seran més àgils.