L’11  de setembre s’ha iniciat el curs acadèmic per a l’alumnat valencià. Un curs que ha començat amb un nivell de caos generalitzat en diferents fronts. 

Milers de professionals interins han tornat als seus llocs de treball després de setmanes d’angoixa, d’incertesa i amb molts problemes per poder incorporar-se al seu lloc de feina. A l’inici d’agost totes les alarmes de la comunitat educativa van saltar quan el procés d’adjudicació de professorat es retardava més de l’habitual. El dia 10 d’agost, quan a la fi van eixir les llistes, estaven repletes d’errors que afectaven quasi la totalitat dels docents implicats. Des d’aquell dia, fins pocs dies abans de l’inici de curs, hi ha hagut un degoteig de noves llistes que, lluny de resoldre els errors de la primera, en sumaven de nous. 

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i la directora de personal docent, Sonia Sancho, s’han enfrontat, en només uns mesos, a diverses protestes per part de la Comunitat Educativa a causa del caos en l’assignació de places docents. La dirigent no va acudir al seu lloc de treball fins a haver esclatat el caos en l’adjudicació, així ho confirmà el mateix conseller. La conselleria d’Educació va rebutjar l’oferiment de l’anterior directora general de mantenir-se en el càrrec unes setmanes més per ajudar amb la seua experiència en el procediment i en el seu lloc va nomenar el 28 de juliol a Sancho,  qui el mateix dia va marxar de vacances enmig del procés d’adjudicacions. 

La portaveu municipal i diputada provincial, Maria Fajardo, ha declarat que «incomprensiblement, un procés que es duia a terme amb normalitat durant els darrers 8 anys, inclús en el moment de la pandèmia, ara ha sigut absolutament caòtic. En compte d’afrontar el problema, la Conselleria s’ha dedicat a culpar a l’anterior govern i a reviure el conflicte de la llengua com a cortina de fum a les deficiències de gestió».

«Segons les dades que hem pogut recollir -ha continuat Fajardo- el desordre de la Conselleria d’Educació ha pogut arribar a afectar a fins a dos mil vila-realencs i vila-realenques. Les famílies, l’alumnat i els equips docents mereixen una planificació i gestió competents» ha finalitzat.