Maria Fajardo, portaveu municipal i diputada provincial.
Maria Fajardo, portaveu municipal i diputada provincial.

Aquesta setmana s’ha produït l’enèsima avaria de l’ascensor de l’estació de trens de Vila-real que ha provocat que el servei es paralitzara durant més d’una setmana, impedint l’accés normalitzat de les persones amb mobilitat reduïda.

Ja fa molt de temps que la problemàtica de la passarel·la que travessa l’estació és una demanda habitual de la política vila-realenca i una exigència sensata de la població. A pesar que el 2022 tots els grups polítics, amb representació a l’Ajuntament, van votar a favor de reclamar al Govern Central la necessitat de soterrar les vies del tren en el seu pas per la localitat, no hi ha hagut, per ara, cap acció per a trobar una solució viable a la problemàtica.

El 2022 ja es va arribar a un acord amb el Govern de l’Estat, per part de l’aleshores senador Carles Mulet, per a construir un pas inferior en l’estació de trens de Vila-real a canvi del vot favorable dels valencianistes als PGE (Pressupostos Generals de l’Estat).

La portaveu municipal i diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo ha declarat que “els vots de Compromís, per conformar un govern progressista central, exigeixen seguir assolint drets i millores per a la majoria social del nostre país i complir amb els acords pactats l’últim any de legislatura. El vot del valencianisme no pot ser un xec en blanc”.

Queixa d’un veí per l’avaria de l’ascensor.

L’execució del soterrament de les vies suposaria, no només la millora del servei de transport, sinó també l’oportunitat de creixement per a la localitat en direcció est.

Fajardo també ha volgut exemplificar com afecta els veïns i veïnes de Vila-real, l’“empastre” de la passarel·la: “Aquesta setmana hem conegut, personalment, el cas d’un ciutadà que en tornar de València amb sa mare, que té mobilitat reduïda, no va poder utilitzar l’ascensor i va haver d’agafar el cotxe per a anar a Castelló, arreplegar sa mare i tornar a Vila-real.”

“La política ーha continuat Fajardoー està per a millorar la vida de les persones, però malauradament, sembla que aquestes reclamacions sempre cauen en sac foradat i, en aquest cas, no ha servit que, tant en la ciutat com en la presidència de la Generalitat i del Govern de l’Estat, haja estat governant el mateix partit.”

Per últim, la cap del partit valencianista en Vila-real ha volgut “agrair la tasca feta, tant pel senador Carles Mulet com pel diputat Joan Baldoví, amb la finalitat de millorar els serveis, no només de Vila-real, sinó també de les comarques del Nord i demostrar que una millor política per al País Valencià és possible.”