El regidor, Santi Cortells, i la portaveu, Maria Fajardo, carreguen caixes amb documentació
El regidor, Santi Cortells, i la portaveu, Maria Fajardo, carreguen caixes amb documentació

La portaveu, Maria Fajardo, confirma que ha rebut este matí tot el que van demanar

Des de Compromís per Vila-real es mostren positivament sorpreses per haver rebut, abans de finalitzar l’any 2023, tota la documentació que ja fa quasi dos mesos van sol·licitar. Així, la portaveu Maria Fajardo i el seu grup municipal, ja s’han posat mans a l’obra per estudiar l’esborrany dels pressupostos per a 2024 que han rebut a dos dies d’encetar-se l’any 2024… D’altra banda, els responsables de l’equip de Govern han fet arribar, en un camió, totes les caixes que contenen les factures pendents de pagament dels diferents departaments com festes, cultura, esports o serveis públics.

«Hem hagut de demanar ajuda a la militància per poder descarregar tantes caixes de documents», ha exposat Maria Fajardo, que es mostra molt agraïda per la col·laboració i la participació activa d’una gran quantitat de membres de la formació. Segons fonts consultades, els militants han vist caixes etiquetades com a «diners impagats de factures de 2022, 2021, 2020 i 2019, etc.», que podrien pertànyer a tot el gruix de factures impagades des de fa més de mitja dècada.

D’altra banda, també s’ha rebut, com s’havia exigit, l’estat d’execució del pressupost de 2023 per departaments o regidories. Així ho havia exigit la formació abans de poder decidir si donaven llum verda a demanar un préstec d’1’5 milions d’euros, com pretenia l’equip de Govern dels socialistes de Vila-real.

«Fins i tot ens han fet arribar una previsió d’ajust dels salaris d’alguns assessors, que segueixen cobrant més del triple del que és habitual en alguns àmbits professionals», assegura Maria Fajardo. Per tot això, la portaveu afirma que «així estem segures que molt prompte arribarem a l’acord que Vila-real necessita, perquè per fi hi ha hagut un moviment per part de Benlloch».

La sorpresa ha estat més que majúscula, ja que entre la documentació rebuda, s’ha fet arribar un codi deontològic per als mitjans que cobren subvencions del consistori, fins ara inexistent, així com una relació de totes les factures que han cobrat els mateixos.

Finalment, també estarien entre la documentació els expedients del Vilabici i una relació de les sentències urbanístiques pendents amb una previsió exacta de risc econòmic per a Vila-real. «La sorpresa en Compromís per Vila-real és tan majúscula que fins i tot estem estudiant un viratge radical en la nostra actual política local d’acords», ha conclòs la portaveu, Maria Fajardo.