El passat divendres 3 de novembre, l’oposició a l’Ajuntament de Vila-real va decidir no votar a favor de demanar un préstec per a, segons va informar l’Equip de Govern socialista, pagar una sentència de l’època del Govern del Partit Popular.

El Govern socialista ha anat informant durant aquesta setmana, a través de la premsa, de les “accions” que es veuran afectades per la decisió de l’oposició, i des de Compromís denuncien la falta de diàleg i la negativa a facilitar documentació que tinga relació amb l’estat d’execució de l’actual pressupost municipal.

La portaveu municipal i diputada provincial de la formació valencianista, Maria Fajardo, ha manifestat que «el passat divendres vam tindre una Junta de portaveus, on l’Alcalde sols ens va facilitar un document del TSJCV que instava a trobar una solució a una de les sentències. Vam demanar tindre accés a la documentació econòmica per a poder fer aportacions, col·laborant i treballant en equip per intentar trobar la manera que el préstec no fora tan elevat i no endeutar més al nostre municipi, però des de l’equip de Govern vam tindre una callada per resposta».

«Compromís ─ha continuat Fajardo─ és un projecte implantat a Vila-real des de fa molts anys i no hem vingut a la política per a seguir endeutant i ofegant el nostre Ajuntament. Pensem que per a millorar l’economia de Vila-real no sols s’han de demanar préstecs sinó que passa per no deixar perdre subvencions, com la que vam denunciar fa unes setmanes de les ajudes contra el mosquit tigre, o la que ens hem assabentat aquests dies: una subvenció per a promoure les fires i jornades gastronòmiques on ·l’olleta de la Plana· hauria pogut estar beneficiada com ho han estat poblacions del nostre voltant, que han rebut més de 8.000 € en el cas d’Almassora».

Fajardo ha conclòs afirmant que «el que demanem al partit socialista de Benlloch és respecte i lleialtat institucional, ja que hem vingut a la política a millorar la vida de les nostres veïnes i veïns, i això exigeix aprovar uns pressupostos dignes i progressistes. Per la qual cosa, la setmana passada, ja vam demanar una reunió amb l’equip de Govern, però, ara com ara, encara no hem rebut resposta. Necessitem asseure’ns i dialogar. Però també necessitem gests de transparència que ajuden a construir la confiança necessària per a creure en les paraules del Govern socialista».