El passat ple, des de Compromís, vam presentar una moció per reclamar a Madrid diferents inversions per a Vila-real, una ciutat marginada per el govern central, i una millora dels serveis públics per a la nostra ciutat. Però, Nosaltres ja havíem fet la nostra feina. Baldoví, el portaveu de Compromís, havia presentat diferents esmenes perquè els PGE tingueren en compte a la nostra ciutat. De fet, amb només un diputat ,som la força política que més ha defensat els interessos de la nostra ciutat davant del grup majoritari que s’havia oblidat de Vila-real per complet, el PP.

No obstant això, al Ple volíem que la Corporació donarà suport aquestes esmenes, i estàvem oberts a incorporar-ne d’altres que ens semblaren positives per a Vila-real. El portaveu del PP, el Sr. Folgado, va demanar que la deixarem damunt la taula, i que el PSOE fera el mateix, per poder consensuar-ne una comuna en forma de declaració institucional. Nosaltres vam acceptar perquè pensem que el consens i el diàleg és un valor. Però, el PP va aprofitar no haver fet la feina per pujar-se al carro.

Fa un parell de dies vam tenir una Junta de Portaveus per arribar a un consens en matèria de pressupostos per reivindicar al govern de Rajoy que treballe per Vila-real. La reunió fou agradable i positiva.

No obstant això, he de demanar disculpes a Pasqual Batalla ¡, Javier Serralvo i Alejandro Moreno. Malauradament, els companys m’advertien que el PP era deslleial per norma amb el govern, i jo confiava que aquesta vegada no seria així perquè era un tema transcendent per a la ciutat. A l’acord deixàvem fora,una part bàsica , que els diputats i diputades de Castelló defensen votant a favor d’aquestes esmenes perquè el PP no ens garantia que els seus ho feren. Dit d’altra forma, Folgado s’apropia de les esmenes presentades per Compromís i PSPV al Ple, presenta altres fora de termini, no aconsegueix que els seus diputats i diputades voten a favor de Vila-real al Congrés, i té la barra de dir que ell ha aconseguit el suport del govern per demanar inversions.

Lamentable, una més. Una vegada més, Folgado pensa que tot val en política. La confiança és clau, i torna a estar trencada, pròximament haurem de reunir-nos per consensuar les esmenes al Pressupost de la Generalitat. Altre cop el PP òbvia a Vila-real. Serà molt difícil ,perquè s’ho guanyen a pols, confiar en què Folgado done la cara per Vila-real, i puguem treballar en equip, de la mà, colze a colze, per la nostra ciutat. Ell només treballa per a ell, i per al seu partit.