Les obres de rehabilitació del Molí la Vila es reprendran el pròxim 20 de març, per a emprendre els treballs de rejuntat i consolidació de l’estructura, que es troben ja en un grau d’execució del 30% aproximadament.
El projecte, iniciat gràcies a les gestions del primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal de Compromís, Pasqual Batalla, juntament amb el fins el moment portaveu de la coalició a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, iniciarà ara una de les fases més importants del projecte de recuperació d’aquest emblemàtic edifici del segle XVI.
L’actuació es reprèn, després d’un mes i mig de parèntesi derivat per les troballes durant l’execució de les obres, que han obligat a un modificat del projecte inicial per a atendre a les necessitats que s’han anat detectant.
Els primers treballs executats en l’antic molí van permetre detectar elements de la construcció que fins a eixe moment es desconeixien, com la troballa de dos tipus de paviment –un empedrat del segle XVIII i un de taulell del segle XIX-, el manteniment dels quals s’incorpora al projecte original. Una altra de les novetats introduïdes en l’obra és la rehabilitació del sostre de l’edifici, després de detectar durant el procés de recerca patrimonial que originalment havia sigut un sostre a dues aigües.
“Des de Compromís per Vila-real sempre hem estat per la defensa del nostre patrimoni i no podíem deixar passar l’oportunitat de recuperar aquest emblemàtic edifici que entra ara en una de les fases més importants de l’actuació, com és la d’unir i consolidar les parets i els diferents elements de l’edifici per a garantir el seu manteniment i conservació”, explica Batalla, qui destaca, com sempre, “el treball dels tècnics, que respectaran al màxim els elements i l’estètica originals, ja que es tracta d’un edifici protegit i amb un alt valor patrimonial”, conclou