Un total de 32 són les parelles que s’han sumat a una nova campanya del Voluntariat pel Valencià, que el passat dia 16 es van conèixer a un acte a la Casa dels Mundina. La iniciativa, impulsada per Escola Valenciana, i que compta amb el suport de l’Associació Cultural Socarrats i de la Regidoria de Normalització Lingüística, que dirigeix el regidor nacionalista Pasqual Batalla, cerca fomentar la difusió de la cultura i tradicions valencianes a través de la llengua.
Batalla, que ha acompanyat els participants, els ha animat a ajudar-se mútuament, així com a integrar-se i aprendre més sobre la nostra terra i ha assegurat que aquesta edició tornarà a ser un èxit, com ja ho va ser l’anterior.
L’activitat consisteix a posar en contacte persones que parlen valencià amb altres que vulguen aprendre a expressar-se de manera fluïda, que hauran d’estar disposades a quedar una hora cada setmana, durant 10 setmanes, per a parlar dels temes que vulguen o realitzar activitats junts, però sempre comunicant-se en la nostra llengua. “És l’única manera d’acabar amb les inseguretats que moltes persones senten a l’hora de soltar-se i parlar en valencià”, explica l’edil, que destaca l’important paper dels voluntaris que, “sense necessitat de tenir cap titulació, simplement voluntat i il•lusió, són un important engranatge de la cadena, ajudant els aprenents no només a relacionar-se en valencià, sinó també a aprendre sobre la nostra cultura, els nostres costums i tradicions i, el que és més important, a sentir-se integrats en la nostra societat”, apunta.