La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, dirigida pel regidor de Compromís Josep Pasqual Sancho, juntament amb la de Festes, en col•laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, repartiran entre veïns i penyes gots ecològics durant les festes de sant Pasqual, amb l’objectiu d’impulsar unes celebracions més respectuoses amb l’entorn i minimitzar l’impacte dels residus que es generen durant els festejos.
Es tracta de gots orgànics, elaborats amb plàstics biodegradables, amb certificat de qualitat i una inscripció sobreimpresa que recorda les seues característiques i que els departaments de Medi Ambient i Festes faran arribar als vila-realencs.
El responsable de Medi Ambient assegura que “l’ús de gots de plàstic es dispara en festes, especialment en penyes i casals i també en locals, la qual cosa produeix un important volum de residus que, gràcies a aquesta iniciativa, podem reduir, gràcies als gots confeccionats amb un material molt més ecològic, que pot ser eliminat com a residu orgànic, ja que és biodegradable”. A més, destaca que “aquesta és una gran oportunitat per a seguir fent unes festes més respectuoses amb l’entorn”, al mateix temps que anima a participar.
Les penyes han rebut ja la informació sobre com participar i com obtenir els gots.