El regidor d’Economia i Joventut de Compromís per Vila-real, Francesc Xavier Ochando; la coordinadora de Projectes d’Ocupabilitat en la Fundació Telefònica, Elena Ayuso; i la tècnic de comunicació del Programa Llançadores d’Ocupació en Fundació Santa María la Real, Marta Prieto; han visitat els participants de la II Llançadora d’Ocupació de Vila-real, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

La II Llançadora d’Ocupació va començar a funcionar al març per a ajudar una vintena de persones aturades a entrenar una nova cerca de treball, concorde al mercat actual. Representants de les diferents entitats promotores han visitat l’equip per a conèixer als seus participants actuals i comprovar l’evolució que han experimentat en els tres primers mesos.

La tècnic que gestiona la segona llançadora, Estela Brugada, ha explicat a l’inici de la visita que l’equip, compost al principi per 20 persones, ha aconseguit ja 12 insercions i compta encara amb diversos participants amb edats compreses entre els 20 i els 52 anys. “L’equip de Vila-real 2017 ha anat millorant dia a dia gràcies al seu esforç i la seua implicació a nivell personal i com a part d’un grup. En la primera fase de la Llançadora treballem molt l’autoconeixement i la intel•ligència emocional. Açò els està ajudant a saber què treball volen i com posar en pràctica un pla de millora del seu perfil professional per a augmentar les probabilitats d’inserció en aqueix sector”, ha detallat Brugada.

“També hem començat amb el treball per projectes i les intermediacions, i afirmen que l’autoconeixement els ha servit per a saber en quines àrees o activitats se senten més segurs, motivats i poden tenir un major impacte positiu per a la resta de l’equip. Tot açò, acompanyat d’un desenvolupament de la tolerància, la solidaritat, el respecte i el treball en equip, són característiques molt presents i que defineixen i expliquen l’evolució d’aquesta llançadora”, ha destacat.

Posteriorment, diversos participants han intervingut per a explicar com estan treballant de forma col•lectiva i coordinada. “Actualment estem treballant en un projecte relacionat amb les Xarxes Socials de la pròpia Llançadora. Disposem de Facebook, Twitter i el blog s’actualitza setmanalment amb les activitats que anem realitzant. Estem ultimant el projecte dels perfils de la web, i estem donant els últims retocs als nostres currículums i els nostres perfils en xarxes socials i en la web. També estem amb el projecte de prospecció d’ofertes, prospecció de formació i esdeveniments que a cada participant, segons el nostre objectiu professional, puga interessar-nos. Al costat de tots aquests projectes tenim ja el mapa de empleabilidad i estem començant amb les intermediacions”, han detallat.

L’equip seguirà treballant amb dinàmiques d’orientació laboral, comunicació i marca personal, a més d’anar completant el seu mapa de empleabildiad i anar reforçant el contacte amb el teixit empresarial a la recerca de noves oportunitat laborals. “Esperem que la xifra d’insercions per compte d’altri puga anar incrementant fins al final de la llançadora. A més, hem de tenir en compte també a aquelles persones que s’estan plantejant altres opcions com l’autoocupació o la formació reglada, acudint a cursos que els permeten redefinir el seu objectiu laboral”, ha especificat Marta Prieto, de Fundació Santa María la Real.

La coordinadora de Projectes d’Ocupabilitat en Fundació Telefònica, Elena Ayuso, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. “Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent a com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que brinda una oportunitat de millorar la seua empleabilidad per a inserir-se en el mercat laboral”.

Per la seua banda, el regidor d’Economia i Joventut de Compromís per Vila-real, Francesc Xavier Ochando, ha sigut l’encarregat de clausurar la visita i ha assenyalat que el projecte “funciona” i ha recordat que “la primera edició de la Llançadora va concloure demostrant que és un instrument eficaç i innovador per a millorar la empleabilidad dels participants, que no solament van trobar un lloc de treball -en molts casos abans de finalitzar el període formatiu-, sinó que van adquirir habilitats i competències que els seguiran sent de gran utilitat en les seues trajectòries professionals”. Així mateix, l’edil ha mostrat la seua satisfacció per totes les insercions laborals realitzades fins al moment i assegura “prompte veurem més fruits d’aquesta edició, que promet concloure amb un èxit superior al de la primera” i destaca la disposició de l’Ajuntament d’acollir una tercera convocatòria.