Després de la seua recuperació fa un any, torna el Concurs de Guitarra per a Joves, que al desembre celebrarà la seua edició número 22, gràcies a l’impuls de la Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega i a la col·laboració de l’IES Francesc Tàrrega i de les regidories de Joventut i de Tradicions.
El regidor de Joventut, Xavier Ochando, acompanyat pel president de l’associació cultural, Juan Carlos Torres, ha presentat la nova convocatòria, “després d’haver sigut posposada en un parell d’ocasions, a causa de l’estat de salut del fins fa poc edil de Tradicions, Pasqual Batalla, que va faltar recentment”, explica Ochando.
“Per desgràcia, el regidor que va ajudar a impulsar i recuperar l’activitat després de molts anys sense realitzar-se i també un dels principals responsables de fomentar la nostra cultura i identitat, en aquest cas, també a través de la figura de l’il·lustre compositor Francesc Tàrrega, ja no està entre nosaltres, per açò, el millor homenatge que podem fer-li a Pasqual és seguir amb tot el treball que en el seu moment va iniciar”, apunta.
El concurs de guitarra, dirigit a joves d’entre 11 i 21 anys que cursen educació primària, secundària, batxillerat o algun dels graus de guitarra que s’imparteixen en el conservatori, tindrà lloc els dies 2 i 3 de desembre, a l’IES Francesc Tàrrega, on “es pretén homenatjar al guitarrista i també motivar als joves a seguir adquirint coneixements i a conèixer millor la figura del genial compositor”.
Per la seua banda, Juan Carlos Torres, ha recordat que els guanyadors de la passada edició van obtenir una beca per a participar aquests dies en el XXIII Curs Internacional d’Interpretació Musical Francesc Tàrrega que organitza la UNED al Termet i la directora del qual és la guitarrista de la Rondalla Ana Archilés. “L’objectiu és que els joves participants gaudisquen de la formació que s’ofereix als tallers, ja que aprenen tècniques i eines que no són habituals en els diferents nivells educatius i que podran aplicar en el concurs, amb els temes de Tàrrega”, indica.
“Són molts anys els que portem lluitant pel patrimoni musical de Vila-real i per exportar la figura de l’il·lustre compositor, conegut mundialment, per açò, animem a tothom a participar, però també a assistir com a públic i veure el talent de la nostra joventut”, conclou Ochando. Per a més informació, es pot accedir al perfil de Facebook de l’Orquesta Francisco Tárrega i a www.orquestatarrega.com.