Després dels bons resultats de l’experiència pilot del curs 2017-2018, l’Ajuntament acaba de rellançar l’autobús a l’UJI, que torna a donar servei als estudiants de Vila-real, dins del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que entrarà en funcionament el 5 de novembre, amb dues línies d’autobús i cinc variants per a connectar tota la ciutat.

Igual que en l’edició anterior anterior, els vila-realencs que estudien en el campus de Riu Sec tenen al seu abast una connexió llançadora directa que, a banda de ser gratuïta, ofereix una alternativa de transport còmoda i segura per a arribar fins a Castelló.

Per a gaudir del servei, que funciona durant el curs lectiu, els estudiants només hauran de presentar el carnet d’estudiant de l’UJI en pujar a l’autobús, que circula des de les 7.30 hores, amb parades en l’avinguda Riu Ebre, Francesc Tàrrega 33, Pius XII 30 i estació de trens de Vila-real fins a l’àgora de l’UJI. El mateix trajecte realitza de les 14.00 a les 15.00 hores. El viatge de retorn ix de l’àgora del campus universitari a les 13.30 i a les 21.00 hores, amb el mateix recorregut que a l’anada. Els horaris i parades es poden consultar al següent enllaç: http://mobilitat.vila-real.es.

D’altra banda, el primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la història de la ciutat començarà a funcionar el 5 de novembre amb dues línies d’autobús urbà per a oferir un millor servei de transport als veïns, mitjançant la reestructuració i ampliació de la xarxa.

Aquestes noves línies, que funcionaran de manera pilot, pretenen abastar diferents zones de la ciutat i donar un bon servei a estudiants, persones majors, treballadors i veïns que es desplacen a centres educatius, sanitaris o esportius.

Durant tot el dia, de dilluns a divendres, dos autobusos recorreran en dues rutes els diferents punts de la ciutat, vertebrant i comunicant àrees més externes -com la zona del Madrigal i el Termet- amb punts més cèntrics en diferents horaris, que també s’ampliaran al dissabte i diumenge i festius.

La línia 1, amb eixida des de l’estació de trens, començarà a funcionar a les 7.15 hores i passarà cada 20 minuts aproximadament fins a les 22.10 hores. El recorregut el farà per Pare Lluís Maria Llop, avinguda del Mediterrani, Riu Ebre, Calvari, Comte de Ribargorça, Barranquet, Constitució, Furs de València, Hospital de la Plana i estació. No obstant açò, a les 7.30, 13.50 i 19.50 el recorregut s’estendrà també des de Calvari al carrer de l’Ermita (Carmelites), Cordó, carretera d’Onda, Alemanya, Ciutat Esportiva Municipal, institut Miralcamp, Itàlia, Matilde Salvador (jutjats), avinguda d’Europa, Portugal (IES Broch i Llop) i Constitució, per a tornar a enllaçar amb l’Hospital. A aquesta línia se suma una variant en l’horari de vesprades.

La línia 2, de nova creació, circularà cada mitja hora en el sentit contrari i arribarà a barris que anteriorment quedaven allunyats i a centres d’atracció com a espais esportius o zones d’oci. Així, de 10.00 a 21.45 hores, eixirà de la bàscula i passarà pel carrer Vicent Sanchis, arribant fins al pavelló Sebastián Mora, tornarà per l’avinguda de Grècia, Tàrrega, la Murà, Pius XII, Itàlia, passarà pels cinemes i els jutjats, Carrefour i arribarà fins al Centre de Tecnificació, per a tornar cap al Barranquet. A més, a les 10.00, 13.45 i 21.00 hores estendrà el recorregut cap a la zona del Madrigal, passant pel cementeri i el Termet i enllaçant amb el Sebastián Mora.

L’autobús serà groc, color fàcilment identificable. És un projecte pilot, per la qual cosa funcionarà de manera gratuïta. En breus estarà tota la informació disponible de manera digital, en paper i també es podrà fer seguiment del bus en temps real amb el mòbil.