La Conselleria d’Educació acaba de traure a licitació la construcció del nou aulari d’Infantil del col·legi Carles Sarthou. El projecte, la redacció del qual va assumir l’àrea municipal de Territori, donarà resposta a la reivindicació de la comunitat educativa del centre per a eliminar les aules prefabricades, mantenint els alumnes a l’interior del recinte del col·legi. La previsió de la Regidoria és que les obres, licitades i finançades per la Generalitat amb un pressupost d’1,7 milions d’euros, puguen estar adjudicades en el primer trimestre de l’any.

“Sens dubte, és una molt bona notícia per a començar l’any. Després de moltes gestions i de superar molts obstacles administratius, podem anunciar un pas definitiu en la materialització d’un projecte que ve a respondre a les demandes de pares i mares, millorant la qualitat educativa amb un nou edifici modern, adaptat a les necessitats actuals i plenament integrat en el recinte del centre, tal com ha reclamat sempre la comunitat educativa”, valora el portaveu adjunt de Compromís per Vila-real, Josep Pasqual Sancho.

El nou aulari del col·legi Carles Sarthou es construirà en una parcel·la de 2.700 metres a l’interior del recinte, a la cantonada sud-est del pati i pistes esportives, entre el passeig del Cronista Traver i el parc de la Panderola. “Aquesta ubicació ens permetrà fitar el recinte amb tanques de manera que les obres puguen executar-se independentment de la marxa del curs escolar i amb total seguretat”, incideix l’edil. El projecte preveu la construcció d’un edifici en planta baixa amb vuit unitats –sis aules d’infantil de segon cicle i altres dues aules d’infantil de primer cicle-.

Els alumnes d’Infantil del col·legi Carlos Sarthou van haver de ser traslladats a les aules prefabricades actuals l’any 2013, a conseqüència dels despreniments en el sostre de l’antiga ‘estacioneta’ de la Panderola, en l’annex de la qual –a l’exterior del col·legi- rebien fins aleshores les classes els xiquets. La comunitat educativa va reivindicar en aquell moment mantenirels alumnes d’Infantil a l’interior del recinte. “Aquesta licitació és un nou exemple, com ha succeït recentment amb altres infraestructures, que la Consell del Botànic sí escolta, atén i respon a les necessitats dels vila-realencs”, conclou.