Després de denunciar fa escassos mesos que els parcs infantils de la ciutat es troben en una situació millorable quant a manteniment, Compromís per Vila-real ha rebut en els últims temps diverses queixes per part de nombroses famílies que resideixen als voltants del jardí de Jaume I, que porten temps veient la minva que han patit els jocs infantils de la zona recreativa.

            Tal com explica la portaveu adjunta, Balma Llansola, el parc, situat en una zona en expansió de la ciutat, en la qual resideixen moltes famílies joves amb xiquets menuts, ha patit un deteriorament important dels seus elements. “Són moltes les persones que ens han transmés que cada vegada que alguna cosa es trenca, vénen els serveis tècnics i ho eliminen, però mai ho tornen a reposar”, explica. Així, el parc ha passat de tindre gronxadors i altres jocs a comptar amb poc més que un tobogan, balancins i bancs. “La gent no entén per què un parc que sempre està ple de xiquets i xiquetes compta amb tan poques coses mentre que altres recintes de la ciutat molt menys concorreguts compten amb gronxadors, casetes de fusta i molts més jocs homologats. A més a més, aquest parc també compta amb una altra zona amb llosetes de cautxú i un banc completament desaprofitada.”, indica l’edila.

            En aquest sentit, assenyala que “igual que s’ha actuat, després de la petició de Compromís, al jardí al costat de la Consolació –en el qual, per cert, encara no s’han arreglat les taules de pícnic- seria necessari que des de l’Ajuntament milloraren les zones de joc d’aquest espai tan emblemàtic de la nostra ciutat, al costat del nostre rei fundador”. Per aquest motiu, Compromís sol·licita a l’equip de govern que, aprofitant que els Serveis Públics treballen en la reparació i implantació de jocs infantils a aquesta zona, l’amplie i faça d’aquest Jardí un parc obert i atractiu per a xiquets i xiquetes de totes les edats.