Compromís per Vila-real demana, una vegada més, a l’equip de govern, format per PSOE i Podem, que oferisca al més aviat una solució per a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), situada en un emplaçament provisional des de fa anys, davant la falta d’espais adequats per a la seua ubicació definitiva. Però, en primer lloc, el Grup Municipal exigeix que s’escolte la comunitat educativa, especialment a l’equip directiu del centre, amb les reivindicacions del qual no sembla haver comptat l’equip de Benlloch, després del recent anunci de la seua intenció de situar la seu de la Plana en un hipotètic quart institut que es construiria, previsiblement en la zona oest de la ciutat.

            La portaveu de Compromís per Vila-real, Maria Fajardo, i la síndica adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, han mantingut fa diversos dies una reunió amb els responsables de l’equip directiu del centre, que han tornat a manifestar el seu descontentament amb la situació actual. “No poden ampliar ni oferir horari de matins, la qual cosa s’agreuja ara, a causa del Covid, amb una major necessitat de la desinfecció dels espais”, apunta Fajardo, qui afig que “estan disgustats, perquè el fet de convertir-se en seu comarcal no ha suposat cap canvi ni millora qualitativa per a aquest centre, ja que continuen amb les mateixes condicions i, més que una EOI amb nom propi, diuen sentir-se com si foren una secció de Castelló”.

            Així mateix, Fajardo assenyala que “fins ara encara manteníem l’esperança de poder traslladar les aules a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), però serà impossible, ja que amb el trasllat de la biblioteca del carrer de Solades i altres serveis per a deixar lliure l’espai per al centre de salut, es perd aquesta oportunitat i, una vegada més, l’EOI es queda en un segon pla”. “Com tantes altres vegades, des de l’equip directiu ens han reiterat que necessiten una solució que es trobe en la zona est de la ciutat, per a connectar amb l’estació de tren i amb les parades d’autobús de les principals línies que recorren el nostre entorn i és una qüestió que es veu encara molt lluny, tenint en compte que l’equip de govern no ha oferit cap alternativa, ni en forma de terrenys, ni d’edifici, per a albergar un servei que és essencial i que hauria de treballar-se de manera coordinada amb la Generalitat”, manifesta.

            A això se suma l’anunci, durant el passat Ple ordinari, per part de l’alcalde, de la seua intenció de situar l’EOI en el quart institut, una vegada es construïsca. “No sols és una oferta poc interessant, tenint en compte el temps que pot passar fins que es produïsca aquesta situació, sinó que no compleix en absolut amb el criteri de l’equip directiu, que sempre s’ha negat a acceptar una solució d’aquestes característiques”, assegura la portaveu de Compromís. “Situar la seu de la Plana en la zona oest de la ciutat no ajudaria a la connexió amb l’alumnat que arriba des de diferents parts de la comarca mitjançant transport públic, la principal confluència del qual es dóna als voltants de l’estació de tren i l’hospital de La Plana”, apunta, “a més, estaria situada en la part de la ciutat més pròxima a Castelló, la qual cosa no tindria molt de sentit”. Per aquest motiu, tant Fajardo com Àlvaro reiteren que abans de fer aquest tipus d’anuncis, l’Ajuntament hauria de comptar amb les necessitats i el vistiplau tant de l’equip directiu de l’EOI com de la pròpia Conselleria, a més de buscar i oferir alternatives a aquesta proposta, ja que “l’EOI necessita un edifici propi per a tindre independència d’horaris i serveis i no ser un aulari subjecte a les normes de funcionament d’un altre centre”.             El Grup Municipal de Compromís planteja a l’equip de govern, com una possible opció, que s’utilitzen els terrenys annexos a l’IES Miralcamp –antany previstos per a una hipotètica EOI- per a alguna mena de permuta amb el Villarreaal CF o amb algun particular que poguera oferir uns terrenys alternatius als voltants de l’estació de trens o en la zona est de la ciutat. “Esperem que valoren aquesta opció i que compten amb nosaltres, ja que sempre hem estat disposats a acostar el muscle”, conclou.