Compromís per Vila-real lamenta que el tripartit de dretes (PSOE, Podemos i Ciutadans) s’haja aliat per a aprovar el “pressupost de la desigualtat” per a 2021. La formació nacionalista ha votat durant el Ple extraordinari en contra de la previsió plantejada per Benlloch, el seu soci segrestat i els seus nous companys d’aventures, després de comprovar que, “malgrat ser el primer grup municipal que va fer proposades ja al novembre, no sols no s’han dignat a reunir-se amb Compromís, sinó que han ignorat i menyspreat constantment les nostres aportacions, arribant a afirmar el regidor d’Economia que Compromís no havia fet cap proposta per a millorar la ciutat, la qual cosa suposa una falta a la veritat”, explica la portaveu, Maria Fajardo.

Per a Compromís la desorientació dels de Benlloch, que “no es cansen de donar girs cap a la dreta” es plasma en múltiples incongruències que doten d’una gran inseguretat a tots els veïns i veïnes, així com a les empreses que treballen a Vila-real, especialment en una situació com l’actual.

“D’aquell anunci en premsa que deia que tindríem un pressupost conservador i previsor, només queda el conservador, per l’aliança que s’acaben de muntar sense cap pudor”, apunta, “un pressupost que té a Ciutadans com a aliat no és un pressupost social, mai podrà ser-ho, però amb dreta o sense ella tampoc és previsor, com ja ens té acostumats el senyor Benlloch”.

Fajardo destaca les més de 500 partides d’1 euro de pressupost. “Sabem que és habitual realitzar modificacions de crèdit, però no es pot funcionar així constantment. Un pressupost és una previsió i ha de ser el més realista possible i ajustar-se al dia a dia de l’Ajuntament, però aquestes partides, en moltes ocasions corresponen als subministraments de llum i aigua. Per què no es poden comptabilitzar les despeses fixes que es tenen en les regidories? Nosaltres sempre hem apostat per funcionar com ho faríem en qualsevol economia domèstica, però és clar que ací prefereixen celebrar plens extraordinaris constants per a qualsevol gestió mínima, que sempre acaba allargant el temps de cobrament de les empreses, per a després tirar-li la culpa als funcionaris dels problemes de funcionament del consistori”, manifesta.

No obstant això, Compromís es congratula que, després de quasi dos anys de legislatura, s’hagen acollit a una proposta del Grup Municipal, com és intentar elaborar els pressupostos amb perspectiva de gènere. “Sembla que fa menys d’un mes van sol·licitar uns informes a una empresa especialitzada en igualtat, ara falta que complisquen tot el que se’ls propose”, indica Fajardo. Al mateix temps, destaca la falta de previsió per a la ubicació d’una eina educativa i d’inclusió social fonamental, com és l’Escola d’Adults. “Trobem múltiples contradiccions, volen una EOI amb seu pròpia, però no pressuposten res per a la seua ubicació; voten en contra de tindre un quart institut, i en pocs dies adquireixen un solar perquè ara sí que és imprescindible; compren terrenys per a la nova comissaria, però el seu Govern socialista no la té en compte per a 2021… i el millor de tot és que, d’una banda diuen que van a estalviar i a ser bons gestors, però per un altre continuen destinant quantitats ingents i obscenes a la publicitat i propaganda”, apunta l’edila de Compromís, qui recorda que “es va pujar l’IBI a traïció per a continuar engreixant la llista de despeses supèrflues, que tenen com a única finalitat l’electoralisme i no aprofundeixen en l’àmbit social, deixant les famílies i les persones més vulnerables a l’estacada”.

Al mateix temps, destaca la manca de coherència, “quan diuen que consensuaran les propostes i no es compta amb nosaltres”. “Per part nostra, continuem reivindicant que, amb una bona gestió, enguany es podrien haver tingut una nova ubicació per a l’Escola d’Adults, terrenys per al quart institut, un espai per al trasllat de l’EOI, un nou PGOU, col·lectors per a evitar inundacions, més fons per a la conservació del patrimoni i l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de l’entorn de la séquia Major, la remodelació de la plaça de l’estació de trens i la creació d’una estació d’autobusos i més pressupost per a ajudar als negocis i sectors més afectats per la pandèmia.