El Grup Municipal de Compromís per Vila-real lamenta que en 2020 l’equip de govern s’oblidara de sol·licitar l’ajuda del Govern central per al Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer). La portaveu, Maria Fajardo, assenyala que “tenint en compte que el festival se celebra sempre els primers dies del mes de maig i que el 14 de març es va decretar l’estat d’alarma, se suposa que l’ajuda hauria d’estar sol·licitada des de molt de temps abans, però tal com responen des del Govern al nostre senador Carles Mulet, en 2020 no es va sol·licitar cap ajuda”.

Així mateix, Fajardo destaca que, malgrat la pandèmia i la cancel·lació del festival, es podria haver demanat igualment la subvenció, a fi de celebrar els espectacles en diferit i d’una manera compatible amb les mesures de seguretat imposades amb motiu de la situació. “Al maig encara era molt prompte per a saber com s’anava a desenvolupar tot, però si es té el convenciment d’ajudar un sector tan castigat com aquest, s’hauria d’haver pogut planificar un festival d’una altra manera, fins i tot virtual, amb actuacions disseminades al llarg del temps, sempre pensant a no deixar a ningú a l’estacada, perquè parlem d’un sector que no ha deixat de tindre pèrdues en els últims mesos i que corre seriós perill de desaparició”, explica, “la qual cosa ens preocupa, especialment a la nostra ciutat, que és el bressol del teatre de carrer”.

Tal com s’aprecia en la resposta del Govern a Mulet, el 2019 l’Ajuntament va rebre 12.500 euros de subvenció i al 2018 van ser 11.600. “Una ajuda modesta, però que haguera donat per a molt en aquest cas”, apunta Fajardo, qui lamenta que “donar per fet, tan prompte, i sense evidències clares, que no paga la pena sol·licitar ajuda per a aquest festival és una pena, més tenint en compte que el FITCarrer compta amb més de 25 anys d’història i que Vila-real és una de les ciutats amb més percentatge d’actors i actrius de teatre de carrer de tot l’Estat”, conclou.