Aquest dilluns s’ha iniciat a Vila-real el període de sol·licitud de les subvencions per als sectors afectats pel covid-19. Es tracta de les ajudes directes a l’hostaleria, que concedeix l’Ajuntament i dotades amb 50.000 euros, i la línia de subvencions Parèntesi, del Pla Resistir de la Generalitat, que compten amb 1,2 milions i que es dirigeixen als sectors més castigats per la crisi del coronavirus, és a dir: des del xicotet comerç a l’hostaleria, passant pels negocis dedicats al turisme, la creació o gestió artística i cultural i l’activitat esportiva.

Un termini que s’ha allargat massa, en opinió de Compromís per Vila-real, i que “està funcionant amb major lentitud que en altres ajuntaments, que ja estan pagant les ajudes, com és el cas de la veïna localitat de Borriana”. Així ho explica la portaveu, Maria Fajardo, qui assenyala que “en els últims dies, hem pogut comprovar que són molts els municipis valencians que ja estan abonant les subvencions, mentre que ací estem començant a recollir la documentació”.

En aquest sentit, destaca la gestió de consistoris com Gandia, Torrent, Ontinyent, Paterna o Quart de Poblet, que juntament amb Borriana són dels que ja estan ingressant els diners als sol·licitants. “Aquests municipis estan demostrant una gran agilitat a l’hora de gestionar les ajudes, ja que no han volgut esperar al tancament del termini de sol·licitud per a començar a ingressar les quantitats econòmiques, la qual cosa és molt positiva i que podria servir a Vila-real com a exemple a seguir, ja que si ells han pogut, ací també hauríem de poder”, apunta Fajardo. “Tots hem de ser conscients de la difícil situació que travessen ara mateix els nostres autònoms i pimes i, per aqueix mateix motiu, és hora d’oferir celeritat i ser resolutius”, manifesta, al mateix temps que assenyala que “tot i que sabem que la situació és difícil, cal intentar pagar al més aviat”.