Després de comprovar com un partit amb majoria absoluta i amb la responsabilitat de govern dedica més temps a controlar les xarxes socials d’un partit de l’oposició per a intentar destruir-lo amb les seues crítiques i insults, que a treballar, Compromís per Vila-real li demana al Partit de Benllovox que se centre, ja que habitualment oblida que gestiona una ciutat de més de 50.000 habitants. “És hora de treballar”, assenyala la portaveu de Compromís, Maria Fajardo, “i d’escoltar, al nostre partit i als veïns”.

“Agraïm tota l’atenció que ens presten i, al mateix temps, lamentem que la nostra oposició els faça tant de mal, però seguirem en la mateixa línia, des del respecte i la diferència de criteris, que sembla ser que és una cosa que els molesta de tal manera que al llarg de la setmana han de dedicar molt de temps i esforços a atacar-nos i difamar-nos, en lloc de fer el que se suposa que han de fer uns representants públics amb delegació de govern: treballar pel poble”, manifesta.

“Compromís portava en el seu programa electoral una estació d’autobusos enfront de l’estació de tren i també vam plantejar fa uns mesos que aquest 2021 hauria d’estar feta, ja que és una infraestructura bàsica, molt necessària i esperada”, indica Fajardo. “No sols se’ns va ignorar, sinó que de sobte s’ha fet públic un titular anunciant que serà una realitat i per això ens alegrem, perquè és un projecte que no ve d’ara”, apunta, “no obstant això, aquest projecte no té res a veure amb el que s’hauria d’executar i que es va proposar fa 25 anys mitjançant un concurs d’idees de l’Ajuntament, un pla molt més ambiciós i global al qual tant el Partit de Benllovox com el PP al complet es va negar i que ara vol solucionar amb un pegat”.

Fajardo demana a l’equip de govern que consulte l’hemeroteca o que pregunte als seus regidors que ja governaven fa un quart de segle sobre el projecte guanyador, que plantejava la reordenació de la zona de l’estació i la conservació íntegra del magatzem de Cabrera (hui dia el Espai Jove), “que s’ha quedat en la meitat, gràcies al bloqueig dels socialistes i del PP”. A més, la idea inicial suposava el condicionament dels habitatges annexos a l’estació i el soterrament de l’avinguda de França, amb una plaça superior i l’estació de busos. “Amb aquesta actuació de la qual tant de pit trau ara el govern local, només es posa un pegat i no se soluciona el que és la realitat de l’arribada a Vila-real per tren, que és nefasta”, assegura l’edila. “A base d’inversions mínimes volen fer creure als ciutadans que compten amb idees per a la ciutat, però realment la gestió els sobrepassa, com s’està demostrant des de fa temps”, afig Fajardo. A més, Compromís demana a Obiol que, en lloc de tirar balons fora, faça alguna cosa ja per a eliminar la passarel·la de l’estació. “Es passen la vida lamentant-se, però, si no ens equivoquem, és el seu partit el que mana a Madrid, per la qual cosa, en lloc de criticar la passarel·la, haurien de plantar-se davant el seu ministre i exigir-li que l’elimine al més aviat i faça a Vila-real les inversions que corresponga”.

D’altra banda, Compromís recorda a Obiol que “per més que insistisca que el projecte de l’estació d’autobusos és únicament seu, no el podrà barrar per a fer un ús privatiu, ja que gestiona diners de tots els ciutadans”. “És lamentable la pataleta pública que ha protagonitzat aquest edil, que sembla que viu en un món paral·lel”, afirma la portaveu, “és el que té no trepitjar el carrer quan es porten massa anys en el govern”. Fajardo reconeix que “esperava més altura de mires, més elegància i serietat i menys agressivitat, tenint en compte que, malgrat portar tota la vida governant a la ciutat –pràcticament des de la transició- perden la memòria molt fàcilment i, el pitjor de tot, pensen que enganyen la població, però la gent no perd la memòria tan fàcilment”, conclou.