La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat aquest dijous el primer pla d’infraestructures de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana 2021-2025, el Pla Convivint. Una iniciativa que projecta a Vila-real la culminació de la residència per a malalts d’Alzheimer Molí la Vila (d’AFA Castelló); la construcció d’un nou centre de dia per a majors dependents, l’ampliació de la residència de discapacitats i la creació d’un nou centre de dia per a persones amb dany cerebral sobrevingut, dotacions a les quals se sumarà el Punt de Trobada Familiar.

            La portaveu de Compromís per Vila-real, Maria Fajardo, valora aquest anunci com “un moment històric per a Vila-real”, ja que “l’aposta dels Governs amb Compromís servirà per a seguir acostant recursos a la ciutadania i Vila-real seguirà sent un referent en l’àmbit de la prestació de serveis públics per a tots els veïns i veïnes de l’entorn”.

            Segons explica Fajardo, les infraestructures que es plantegen estan enfocades a “fomentar la inclusió i el benestar de les persones, que són la primera preocupació per a Compromís”. “Aquestes dotacions són garantia de l’Estat del Benestar, fonaments de la nostra estructura social i un pas endavant en la gestió pública”, apunta.

            El Pla Convivint comptarà amb una inversió general al territori valencià de 561 milions d’euros per a la reforma i posada en marxa de 247 instal·lacions i permetrà la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia, així com la creació de 3.500 nous llocs de treball. “Sentim un gran orgull per les polítiques impulsades des de la conselleria de Mónica Oltra, que posen en el centre a les persones, reforcen els serveis socials i promouen inversions sostenibles i de futur”, manifesta Fajardo, qui assegura que “mentre uns altres es dediquen a les mocions de censura, les eleccions anticipades i les candidatures sorpresa, Compromís segueix amb el cabet a la faena”.